Kasticket zaait twijfel over tijdlijn schietpartij Las Vegas

Kasticket zaait twijfel over tijdlijn schietpartij Las Vegas

Een foto van een kasticket, op Facebook gepost door een werknemer van het Mandalay Bay hotel in Las Vegas, roept vragen op over de tijdlijn van de schietpartij. Schutter Stephen Paddock lijkt al een dag eerder dan gedacht ingecheckt te hebben in het hotel, en bestelde een maaltijd voor twee gasten. Bovendien is een geweer dat hij kort voor de schietpartij kocht spoorloos.

Volgens de politie checkte Stephen Paddock op 28 september in in het Mandalay Bay hotel. Maar een medewerker van het hotel beweert nu dat Paddock al op 27 september roomservice bestelde. Hij postte een foto van een kasticket waarop die datum staat.

Opvallend is ook dat Paddock volgens dat kasticket eten voor twee gasten bestelde. Het is onduidelijk of er op dat moment ook echt twee gasten in de kamer aanwezig waren. Zeker is wel dat Paddock de identiteitskaart van zijn vriendin gebruikte om in te checken.

Kasticket zaait twijfel over tijdlijn schietpartij Las Vegas
Het kasticket toont de datum 27 september en een bestelling voor 2 gasten. Foto: rr

De hotelmedewerker heeft de foto’s van het kasticket intussen verwijderd, maar journaliste Laura Loomer had er al een printscreen van genomen. Volgens Loomer vertelde een andere bron haar dat Paddock zelfs al op 25 september incheckte in het hotel.

Verdwenen geweer

Er is ook onduidelijkheid over Paddocks wapenarsenaal. Op 28 september, enkele uren voor Paddock volgens de officiële tijdlijn in Las Vegas aankwam, kocht hij een krachtig jachtgeweer in zijn thuisstad Mesquite. Hij betaalde 600 dollar voor een Ruger American-geweer in de winkel Guns & Guitars. Maar vreemd genoeg werd dat wapen niet gevonden tussen de 23 wapens in zijn hotelkamer.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees