Beauty

ADVIES. Hoe snel kan ik van brunette naar blondine?

ADVIES. Hoe snel kan ik van brunette naar blondine?

Foto: PN

Het proces om van bruin haar naar een blonde coupe te gaan? Dat is niet meer zo omslachtig als vroeger, maar er zijn een paar aandachtspunten. BV-kapper Jochen Vanhoudt van Clientology maakt je wegwijs.

Goed nieuws voor natuurlijke brunettes: het is meestal geen probleem om je lokken te laten ontkleuren. Is je haar bruin, rood of zwart geverfd? Dan is het een andere zaak omdat de kapper stapsgewijs moet werken. Van blond naar bruin op dezelfde dag is in dat geval geen garantie. Gouden tip: wees altijd eerlijk over de geschiedenis van je haar, zo voorkom je dat het kapot gaat en in de wasbak terechtkomt.

Sowieso zal de kapper voor de behandeling ook altijd de conditie van je haar controleren. Is het gezond, dan kan het kleurproces beginnen. Zo’n transformatie duurde vroeger maanden. Per afspraak bij de kapper kon je maar een tint lichter gaan. Je lokken hadden immers tijd nodig om te acclimatiseren. Vandaag bestaan er bound builders. Deze producten beschermen je haar tijdens het ontkleuren zodat je op één dag zes tot acht tinten lichter kunt gaan.

Zijn je lokken te beschadigd en wil de kapper niet ontkleuren, doe het dan vooral niet zelf. Houd er ook steeds rekening mee dat elke haardos uniek is. Het zal van je eigen haartype afhangen hoe ver je kunt gaan tijdens het blonderen. Informeer vooraf in het salon of er met bound builders wordt gewerkt en check de prijs. De kapper rekent alle ontkleuringen aan, dus het kostenplaatje kan hoog oplopen. Plan op de dag van je afspraak niet te veel, want je zit algauw een hele namiddag in het salon.

Corrigeer

Meest gelezen She.

video

GEFLITST

Celebs

Food

Beauty

Gezondheid

Mode