Is Las Vegas aan veel erger ontsnapt? Paddock schoot op grote kerosinetanks nabij het festival

Is Las Vegas aan veel erger ontsnapt? Paddock schoot op grote kerosinetanks nabij het festival

Mogelijk is Las Vegas aan veel erger ontsnapt: de schutter heeft geprobeerd brandstoftanks op de McCarran International Airport tot ontploffing te brengen door ze onder vuur te nemen. De tanks liggen op 330 meter van het festivalterrein.

Met 58 doden is de schietpartij van afgelopen zondag de dodelijkste in de geschiedenis van de VS, maar mogelijk had de balans nog veel zwaarder kunnen zijn. Een bron bij de Las Vegas Review meldt dat Paddock twee grote brandstoftanks, die op 300 meter van het festival liggen, onder vuur heeft genomen met als bedoeling deze doen ontploffen.

LEES OOK. Deze jongeman liep steeds terug naar de gevarenzone om zo veel mogelijk slachtoffers in Las Vegas te redden

De tanks staan op het McCarran International Airport en worden beheerd door Swiss Port. Een woordvoerder van de luchthaven meldt nog dat deze tanks vooral gebruikt worden voor privéjets.

Is Las Vegas aan veel erger ontsnapt? Paddock schoot op grote kerosinetanks nabij het festival
Vanuit zijn kamer Foto: Google Maps

“Hij heeft ze geraakt, de kogels hebben de tank doorboord”, aldus de bron aan The Las Vegas Review maar tot een brand of een explosie kwam het niet. De kogels lieten twee gaten achter in één tank. Nog volgens die bron is kerosine niet licht ontvlambaar. “Een machinegeweer gaat zo’n tank niet doen ontploffen”, vertelt hij, “je moet een amateuristisch terrorist zijn om dat te denken”. Intussen heeft de FBI de kogelgaten onderzocht en werden deze al hersteld.

LEES MEER. Sheriff: “Schutter van Las Vegas had een kompaan”

Stephen Paddock maakte zijn slachtoffers op het countryfestival Route 91 Harvest Festival, maar hij had het mogelijk aanvankelijk op een ander festival gemunt. Dat zegt een bron dicht bij het onderzoek. Paddock had meerdere appartementen gehuurd tegenover het terrein van het Life is Beautiful Festival het weekend ervoor. Headliners daarvan waren Lorde en Chance the Rapper.

DIY-Bom

Eerder raakte bekend dat Paddock een grote hoeveelheid ammoniumnitraat in zijn wagen had liggen. De stof, die in kunstmest gevonden wordt, is een veelgebruikt ingrediënt voor zelfgemaakte bommen. In het huis van Paddock vond de politie nog een gigantische voorraad munitie en een grote hoeveelheid van de springstof Tannerite.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees