Honderdste nieuwe werknemer dit jaar voor Centrale Werkplaats NMBS in Mechelen

Honderdste nieuwe werknemer dit jaar voor Centrale Werkplaats NMBS in Mechelen

Foto: Gil Plaquet

Mechelen -

Deze week is in de Centrale Werkplaats in Mechelen, de grootste en oudste werkplaats van de NMBS, de 100ste nieuwe werknemer voor die site van dit jaar gestart. In Mechelen wordt het langetermijnonderhoud van de treinstellen gedaan. Ook de komende jaren wordt fors aangeworven in de Centrale Werkplaats, HR Rail verwacht dat het jaarlijks om zo’n 100 mensen gaat.

De aanwervingen zijn nodig om het groot aantal pensioneringen op te vangen, maar ook omdat naast de bestaande activiteiten nieuwe projecten gerealiseerd moeten worden. Bij NMBS werken momenteel ongeveer 18.000 mensen. Tegen het einde van dit jaar is NMBS op zoek naar meer dan 1.500 nieuwe medewerkers, van wie een derde met een technisch profiel.

Ook in Mechelen zullen dit jaar nog extra mensen worden aangeworven. Het gaat telkens om heel uiteenlopende technische profielen: elektronici, mecaniciens, elektromecaniciens, bankwerk-mecaniciens, monteurs, industrieel lassers, ingenieurs, technisch tekenaars en schilders.

NMBS is via HR Rail ook op zoek naar hoog opgeleide technici met ervaring voor het onderhoud van nieuwe treinen, voor de uitbouw van de centrale engineering zodat een treinonderhoud nog efficiënter kan én voor de herstelling van complexe systemen zoals de elektronica en informaticasturing.

Mensen die interesse hebben voor een job bij de NMBS vinden alle openstaande vacatures op www.despoorwegenwervenaan.be

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio