Model gaat voor tweede kindje via IVF en doorbreekt enkele taboes

Het Amerikaanse model Chrissy Teigen en muzikant John Legend gaan voor een tweede kindje. Net als bij Chrissy’s eerste zwangerschap, zal ze noodgedwongen kiezen voor in-vitrofertilisatie. Daarover praat ze openlijk in een interview met het lifestyleblad InStyle.

vwh

De 31-jarige Chrissy Teigen staat bekend om het feit dat ze haar privéleven niet angstvallig probeert af te schermen van de buitenwereld. Integendeel, op de sociale media is ze altijd eerlijk en recht voor de raap. Een paar weken geleden, schreef ze nog zonder schroom over haar moeilijke relatie met alcohol.

Nu vertelt ze dat zij en haar man actief werken aan gezinsuitbreiding en doorbreekt ze het taboe over IVF en de moeilijke situaties die erbij komen kijken. Zo vertelt ze dat er na haar vruchtbaarheidsbehandeling twintig embryo’s overbleven, waarvan er maar drie geschikt bleken.

“De eerste IVF-poging is mislukt, uit de tweede poging is onze dochter Luna (1,5 jaar) voortgekomen”, zegt ze. Nu blijft er nog één embryo over - vermoedelijk een jongetje - dat over enkele maanden bij Chrissy zal worden ingeplant. Ze voegt eraan toe dat ze vandaag spijt heeft dat ze enkele jaren terug niet meer eitjes bewaarde voor vruchtbaarheidsbehandelingen.

Verder praat Teigen openlijk over haar postnatale depressie. “Het was niet alleen een mentaal probleem. Ik was verdrietig, maar kon ook gewoon niet bewegen”, zegt ze. Na de diagnose en de juiste medicatie ging het snel weer beter, al is het model voorbereid voor een eventuele nieuwe depressie als ze voor een tweede keer mama wordt. “Ik heb erg goede dagen en erg slechte dagen. Ik heb niet de neiging om over de slecht te praten, maar ik haat het als mensen denken dat ze niet bestaan.”

Meer over Chrissy Teigen

Video

Keuze van de redactie