VIDEO. Oude kasteelmuur begeeft het onder hevige rukwind

Kortenberg -

In de Vogelenzangstraat in Kortenberg is donderdagmiddag een bijna 3 meter hoge muur van zo'n 40 meter lang ingestort.

Het incident gebeurde iets na 12 uur 's middags. Buurtbewoners hoorden hoe een enorme rukwind in de muur beukte en hem deed instorten. De brokstukken vielen over de hele breedte van de straat.

Het ging om een 200 jaar oude muur, die vroeger bij een kasteeldomein hoorde. Tegenwoordig was hij echter eigendom van een buurtbewoonster, die donderdag niet thuis was. “Acht jaar geleden hebben we de hele muur nog gerestaureerd om hem te kunnen behouden”, zegt de neef van de eigenares, die enkele huizen verderop woonde. “Ik loop hier dagelijks langs, en je zag echt niets van onstabiliteit aan de muur. De wind heeft vermoedelijk op één zwakke plek gebeukt, waardoor de hele muur tegen de vlakte ging. Er bleven nog een paar meters overeind, maar die hebben de gemeentearbeiders ook nog omgeduwd uit voorzorg.”

Brandweer en gemeentearbeiders kwamen meteen ter plaatse, want de brokstukken lagen over de hele weg verspreid. “We hebben eerst gezocht of er geen slachtoffers onder lagen, want met al die brokstukken was het moeilijk om te zien of er niemand onder was beland”, zegt de neef van de eigenares. Als bij wonder liep er blijkbaar niemand langs de muur op het moment dat die instortte. “Maar we hadden wel geluk, een half uurtje eerder waren er nog drie klassen van de lagere school voorbij gestapt. We zijn dus wel ontsnapt aan erger”, klinkt het.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees