Netflix verhoogt prijzen: dit verandert er voor jou

Netflix verhoogt prijzen: dit verandert er voor jou

Foto: Netflix

Gebruikers van de Amerikaanse streamingdienst Netflix zullen binnenkort iets meer moeten betalen. Tenminste, als ze een abonnement hebben waarbij ze met meerdere personen tegelijk kunnen streamen. Voor klanten met het goedkoopste abonnement verandert er niets.

Netflixkijkers die een abonnement hebben waarmee ze met twee personen tegelijk kunnen kijken in HD, betalen binnenkort 1 euro meer of 10,99 euro per maand. Voor gebruikers die een abonnement voor vier gelijktijdige streams en Ultra HD hebben, komt er 2 euro bij: zij zullen 13,99 betalen betalen. Klanten met het goedkoopste abonnement blijven 7,99 euro per maand betalen.

  • 1 scherm: 7,99 euro/maand
  • 2 schermen + HD: van 9,99 naar 10,99 euro/maand
  • 4 schermen + Ultra HD: van 11,99 naar 13,99 euro/maand

Voor nieuwe gebruikers gaat de wijziging meteen in. Bestaande klanten betalen vanaf 19 oktober de aangepaste prijzen. Abonnees die niet akkoord gaan met de aanpassingen, kunnen kosteloos hun abonnement stopzetten.

Netflix investeert volop in eigen reeksen zoals het bejubelde ‘House of Cards’, ‘Orange is the New Black’ en ‘Fargo’. Het videostreamingbedrijf is van plan dat alleen maar meer te doen: voor volgend jaar zou het budget voor eigen reeksen maar liefst 7 miljard dollar bedragen. Netflix voelt de hete adem van concurrenten als Amazon Prime Video, Disney en zelfs Facebook en hoopt met deze extra inkomsten allicht om in de toekomst nog meer het verschil te kunnen maken.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees