Beveren loopt tegen kanker in fluo, pyjama of onesie

Beveren loopt tegen kanker in fluo, pyjama of onesie

Ook vorig jaar trokken al enkele deelnemers een opvallende outfit aan om de nacht op te fleuren. Foto: mgb

Beveren-Waas -

De derde editie van Levensloop zal er nog professioneler uitzien. Het atletiekterrein wordt gezelliger ingekleed en er wordt meer aandacht geschonken aan nachtelijke lopers dankzij thematische verkleedrondes.

De jaarlijkse Levensloop is uitgegroeid tot een van de grootste evenementen van het jaar in Beveren en haalde vorig jaar een recordbedrag op van net geen 300.000 euro. “We hebben niet de ambitie om dat record te evenaren”, zeggen voorzitter Marc Van Raemdonck en Dirk De Backer van de sportdienst. “Desondanks hopen we opnieuw een mooi bedrag op te halen. Momenteel zitten we al op meer dan 55.000 euro. De inschrijvingen zijn nog volop binnen aan het lopen, maar we hebben nu al ongeveer evenveel ‘vechters’ als vorig jaar. Dat zijn mensen die strijden tegen kanker of een behandeling achter de rug hebben. Zij zijn de helden van het weekend, en dit jaar zullen we hen nog meer in de bloemetjes zetten. Zo krijgt de vechterstent een prominentere plaats en wordt ook de rest van het terrein gezelliger ingekleed.”

Afgestorven bomen

Aan het concept verandert weinig: tussen zaterdag 15 uur en zondag 15 uur wordt er vierentwintig uur lang gelopen voor de Stichting Tegen Kanker. “Wel schenken we dit jaar meer aandacht aan de nachtelijke lopers. Vanaf twee uur ’s nachts viel het lopen de vorige edities stil, en daarom organiseren we nu thema-rondjes. Een pyjama-, onesie- fluo- en Camping Kitsch-ronde moeten voor extra ambiance zorgen.”

Het centrale thema is dit jaar ‘Stoppen met roken’. “We organiseren daarom enkele workshops waar mensen in groep leren stoppen met roken. De infosessie daarvan vindt plaats op woensdag 11 oktober om 19 uur in Jeugdcentrum Togenblik. Net als vorig jaar zal het hele evenement rookvrij zijn.”

Dit jaar voert de organisatie ook afvaleilanden in, waar vuilbakken staan voor restafval, PMD, GFT en een pijp voor plastic bekers. “Speciale ‘cleaning masters’ gaan die proper houden”, aldus Van Raemdonck. “Er zal ook een kinderhoek zijn met springkastelen, circustechnieken en grime.”

Net als vorig jaar kunnen er bomen en struiken gekocht worden voor het Levensloop-bos. “We zijn wel nog op zoek naar een andere locatie, want de bomen in het vorige bos zijn allemaal afgestorven. Wie vorig jaar een boom of struik kocht, krijgt er dit jaar kosteloos een nieuwe.”

Levensloop vindt dit jaar plaats van zaterdag 21 oktober om 15 uur tot zondag 22 oktober 17 uur. Inschrijven kan via www.levensloop.be/relays/beveren-2017

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio