En of Vlamingen iets overhebben voor hun favoriete café: Ivo verhuisde om dichter bij de toog te wonen

En of Vlamingen iets overhebben voor hun favoriete café: Ivo verhuisde om dichter bij de toog te wonen

Vaste klant, Ivo Hasaerts, is speciaal verhuisd naar Rijmenam om dichter bij zijn stamcafé te wonen. Foto: evb

Bonheiden / Rijmenam -

Kafee Spek bestaat inmiddels 22 jaar en is voor de tweede keer het Beste Café van Bonheiden. Meer nog, een klant verhuisde naar Rijmenam om niet dronken te hoeven rijden: “Ik woon nu op 50 meter van Spek”, zegt Ivo Hasaerts.

Kafee Spek in deelgemeente Rijmenam dat elke dag van het jaar open is, verlengt zijn titel van Beste Café van Bonheiden. “Ik ben opnieuw vereerd met de titel”, geeft uitbater Niels Van Peer (27) toe. Het café is niet alleen een centrale ontmoetingsplaats voor jong en oud. “Het concept blijft een praatcafé. Dit betekent geenszins dat af en toe de stoelen en tafels opzij worden geschoven voor een groter feest, een fuifje zeg maar.” De belangrijkste dag voor het café valt elk jaar in november tijdens de immens populaire Jaarmarkt in het dorp.

“Niet alleen is het café dag en nacht open, buiten voorzien we ook een podium met enkele optredens. Er zullen dj's zijn die hier tijdens de jaarmarkt komen optreden, en elk jaar is ook de Vlaamse charmezanger Rudy Jones van de partij. Elke keer ontaardt dit in een groot meebrulfeest.” De Oost-Vlaamse zanger is erg populair in Rijmenam, een jaar geleden nog maakte hij zelfs de single Bim Bam Rijmenam en nam de videoclip op in Kafee Spek. Om de klanten tijdens de Jaarmarkt een knus gevoel te geven, serveert Niels heel de dag boterhammen, met spek natuurlijk.

Te voet naar huis

Kafee Spek is danig populair dat zelfs een klant van het naburige Boortmeerbeek verhuisde naar Rijmenam. Ivo Hasaerts hoeft nu niet meer op een biertje meer of minder te letten alvorens hij naar huis moet. Dat moest hij wel toen hij in Boortmeerbeek woonde. “Drie jaar geleden ben ik speciaal voor het café naar Rijmenam verhuisd, ik woon nu op amper 50 meter van de zaak en ga dus te voet. Elke dag spring ik wel even binnen.” Hij is niet de enige vaste klant. “Ik heb mijn vast cliënteel. Bij speciale gelegenheden komt daar nog een smak volk bij”, zegt Van Peer. Wat maakt het vroegere ijssalon dan zo populair? “Ik probeer mensen een huiselijk gevoel te geven met een persoonlijke aanpak. Meestal sta ik zelf achter de toog. Dit is mijn passie, ik droomde van een eigen café en die droom werd vijf jaar geleden werkelijkheid.”

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees