Eind augustus brandde hun hele hebben en houden af, nu zetten vrienden van Valentine en Mike een enorme benefiet op poten

Eind augustus brandde hun hele hebben en houden af, nu zetten vrienden van Valentine en Mike een enorme benefiet op poten

De verwoestende brand legde in augustus niet alleen de woning, maar ook de carwash van Mike en Valentina in de as. Foto: aft

Oostkamp / Oostende -

Op zaterdag 11 november organiseren de vrienden en familie van het Oostkampse gezin Wildemeersch met de organisatoren van Parkpop een groots benefiet in OostCampus. Het gezin Wildemeersch verloor zijn hele hebben en houden in een zware brand.

Op donderdagochtend 31 augustus vlogen de carwash en de woning van Mike Wildemeersch en zijn vrouw Valentine Van Gaever langs de Gaston Roelandtsstraat in Oostkamp in brand. De brandweer kwam massaal ter plaatse, maar kon niet verhinderen dat de pas vernieuwde zaak en de woning volledig in de as werden gelegd. Na de ramp kwam een golf van solidariteit op gang en die is nu uitgemond in de organisatie van een groots benefiet op zaterdag 11 november in OostCampus. De organisatoren van het gratis muziekfestival Parkpop steken mee hun schouders onder het initiatief. “We vonden drie bands en de bekende dj Dirk Stoops bereid om geheel gratis op te treden voor de goede zaak”, verduidelijkt Oostendenaar Johan Dierendonck, die al vele jaren goed bevriend is met Mike Wildemeersch. “Zonder de tussenkomst van de mensen van Parkpop zou dit wellicht nooit gelukt zijn. We zijn hen dan ook zeer dankbaar. Het benefiet gaat 's namiddags om 15 uur van start met allerhande kinderanimatie en een goochelshow.”

Hoop op 10.000 euro

Om 18.30 uur gaan de optredens van start en rond middernacht neemt Dirk Stoops plaats achter de draaitafels. Hij draait tot ongeveer drie uur. We mikken op een duizendtal bezoekers en hopen 10.000 euro op te halen. Kandidaat-sponsors mogen zich melden.”

Johan en Mike leerden elkaar kennen op het veld van voeltbalclub KSV Oostkamp. “We hebben vele jaren samen uur gevoetbald. Ik als keeper en hij als middenvelder. Na onze tijd bij KSVO zijn we heel goede vrienden gebleven. ”

Mike en Valentine zijn alvast opgetogen met het benefiet. “Dit benefiet is een stevig hart onder de riem voor ons”, zegt Mike. “Ik had nooit gedacht dat het zo groots zou worden. We zijn iedereen die ons op de een of andere manier geholpen heeft ontzettend dankbaar.” Nu zaterdag vindt ook in de basisschool Koning Boudewijn een benefiet plaats. Dat richt zich specifiek naar Benthe (4) en Sverre (2), de kinderen van Mike en Valentine. Kinderopvang 't Kikkertje, waar Sverre naar de opvang gaat, organiseerde ook al een pannenkoekenverkoop. Alle verdere informatie over het benefiet van 11 november vind je op de Facebookpagina Benefiet Mike, Valentine & kids.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees