’t Fortuin voor het derde jaar op rij beste café van Hoogstraten

“Als het café open is, zijn we hier. Dit jaar gingen we zelfs niet met vakantie”

“Als het café open is, zijn we hier. Dit jaar gingen we zelfs niet met vakantie”

Sylvie De Vos en Herman Herrijgers staan nog elke dag dat het café open is met veel plezier achter hun tapkranen. Foto: ram

Hoogstraten -

In Hoogstraten blinken de ogen van Herman Herrijgers en Sylvie De Vos van café ’t Fortuin. De uitbaters kregen te horen dat hun café in Hoogstraten opnieuw – voor het derde jaar op rij alweer – verkozen werd tot het beste café in de gemeente door de Nieuwsbladlezers. “Het is belangrijk dat je het café openhoudt met liefde en passie. Als dat niet meer gaat, dan moet je stoppen”, zegt Sylvie.

Uitbaters Herman Herrijgers (53) en Sylvie De Vos (46) zijn aangenaam verrast. “We beschouwen het als een beker die je mag behouden”, vertelt Herman. “Via de Facebookpagina van ’t Fortuin hebben we het bericht gedeeld dat er op ons gestemd kon worden. De affiche dat we de vorige keren gewonnen hebben, hangt ook nog tegen de muur. Ik sta al 37 jaar achter de toog. Het is een echte familiezaak. Mijn vader heeft ’t Fortuin overgenomen van een oom, die het dan weer van zijn moeder heeft overgenomen. We zijn een echte horecafamilie. Mijn zus Annita baat in Minderhout café ’t Withofke uit en mijn broer Toon heeft hier vlakbij een frituur. Toevallig is die dit jaar door Het Nieuwsblad uitgeroepen tot beste frituur van Hoogstraten.”

Volgens Sylvie zijn er meerdere redenen waarom net ’t Fortuin de meeste stemmen behaalde. “Hier heerst een huiselijke sfeer. We kennen zo goed als iedereen die binnenstapt. Jong en oud komt hier graag. Elke dag dat het café open is, zijn we aanwezig. Dit jaar zijn we zelfs niet op vakantie geweest. Ook belangrijk is dat we het nog altijd met liefde en passie doen. Als dat niet meer gaat, dan moet je stoppen.”

63 jaar lang klant

’t Fortuin is ook de thuishaven van heel wat verenigingen. “Die heb je nodig, want er wordt minder op café gegaan”, zegt Herman. “Vroeger kwamen de mensen naar het café en spraken daar af wat ze gingen doen, maar dat is nu niet meer. We bouwen wel op tijd een feestje voor de klanten.”

Dat ’t Fortuin voor alle leeftijden is, bewijst de oudste klant. “Die is 74 jaar en komt hier al 63 jaar lang elke week’, legt Herman uit. ‘In het begin kwam hij met zijn vader mee om duiven te korven. Na al die jaren weet je wat de klanten graag drinken. Zelfs aan iemand die hier al een jaar niet meer is geweest, moet ik eigenlijk niet vragen wat hij wil drinken. De mensen kunnen nog heel wat jaren op ons café stemmen. Er gaan geruchten dat ’t Fortuin dichtgaat, maar we denken nog lang niet aan stoppen.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio