Supermarkten uitzonderlijk open op zondag 24 en 31 december. Deze winkels doen mee

Supermarkten uitzonderlijk open op zondag 24 en 31 december. Deze winkels doen mee

Onder meer de Delhaize-filialen openen massaal tijdens de feesten. Foto: Phn

Hasselt -

Kerstmis en Nieuwjaar vallen dit jaar op een maandag, en de meeste supermarkten hebben nu al beslist om op zondagen 24 en 31 december de deuren te openen. Niet enkel de kleinere buurtwinkels, ook in de grote warenhuizen kan dan uitzonderlijk op zondag gewinkeld worden. “Want typische feestmalen, zoals kreeft en oesters, moeten vers zijn.”

Hoewel 24 en 31 december op een zondag vallen, kunnen we ook dit jaar op het laatste moment voor kerst en Nieuwjaar naar de supermarkt. De meeste ketens hebben beslist om op die twee zondagen uitzonderlijk te openen. “Niet enkel de ruim 500 zelfstandige winkels, ook onze 135 grote supermarkten zullen op 24 en 31 december van 9 tot 14 uur geopend zijn”, zegt Roel Dekelver van Delhaize. “Zeker voor producten die ultravers moeten zijn, zoals kreeft en oesters, is dat belangrijk.”

Carrefour doet ook mee. “We hebben sowieso de gewoonte om in de feestperiode op zondag open te zijn. Dat is dit jaar niet anders ”, zegt woordvoerder Baptiste van Outryve. “Onder meer de hypermarkten in Hasselt en Kuringen zullen dus open zijn. De exacte uren moeten nog bepaald worden, maar normaal zijn ze zowel voor- als namiddag open.”

Ook in de meeste filialen van de Colruyt Groep kan je op beide data terecht. “Het is de bedoeling dat zowel onze Colruyt- als Okay-winkels dan open zijn, in de meeste Spar-winkels kan je door het hele jaar al op zondag winkelen”, klinkt het. “Welke winkels effectief opengaan? Liefst allemaal, maar voor een aantal winkels wachten we nog op de goedkeuring van de gemeente. Die is nodig als je op zondag wil opendoen. De Colruyt-winkels zullen alleszins open zijn tot 13 uur. Okay moet de openingstijden nog bepalen.”

Aldi niet

Ook Lidl springt tot 14 uur mee op de (winkel)kar en van Albert Heijn zijn de meeste winkels sowieso open op zondagvoormiddag. Enkel Aldi laat weten dat ze gesloten blijven.

Uiteraard zijn het niet alleen de warenhuizen die een inspanning doen. Ook heel wat andere handelaars openen uitzonderlijk de deuren. In Genk kan je zowel op 24 als op 31 december shoppen, Hasselt organiseert op 24 december een koopzondag.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees