Molenbeekse moeder doet 27 moordpogingen op haar kinderen: baby en peuter overleden

Molenbeekse moeder doet 27 moordpogingen op haar kinderen: baby en peuter overleden

Foto: Sebastian Duda - Fotolia

Een Molenbeekse moeder staat terecht voor de moord op twee van haar vier kinderen, daarnaast zou ze ook in totaal 27 moordpogingen gedaan op haar kroost. De moeder in lijdt aan münchhausen by proxy, een psychiatrische aandoening waar de patiënt kinderen mishandelt vanwege in een drang naar aandacht, dat melden La Dernière Heure en Het Laatste Nieuws.

De feiten zijn gruwelijk: de Molenbeekse moeder heeft twee van haar vier kinderen omgebracht. Het mag een wonder heten dat het bij die balans is gebleven, bovenop twee vermoorde kinderen heeft ze nog 27 moordpogingen op haar kerfstok. De hamvraag is: waarom? Volgens deskundigen lijdt de vrouw aan münchhausen by proxy. Dat is een psychiatrisch syndroom waarbij iemand, over het algemeen vrouwen, hun eigen kinderen ziek maken of verwonden vanwege een nood om medische aandacht.

Ademhalingsproblemen

In maart 2009 komt Mahacine B. met haar baby naar het ziekenhuis met ademhalingsproblemen, de dokters kunnen weinig doen. Een dag later komt het kind te overlijden. Negen maanden later herhaalt het scenario zich met haar peuter (2). Ook hij komt te overlijden. Niemand vermoedt enig kwaad opzet tot Mahacine drie jaar later terug op de spoeddienst zit met baby Mohammed. Het is intussen de vierde keer dat het kindje op intensieve zorgen ligt.

De behandelend pediater ruikt onraad en waarschuwt het parket van Brussel. Het gerecht opent een onderzoek en komt tot de vaststelling dat de kinderen telkens ziek werden of gewond raakten als ze alleen met de moeder waren.

Bij de start van het proces schoof de vrouw de schuld af op het geweld dat ze jaren heeft moeten ondergaan. Ze diende ooit klacht in voor huiselijk geweld, maar trok die later terug in, mogelijk onder druk van haar ex-man. De vrouw riskeert 30 jaar gevangenisstraf, volgende donderdag maakt het parket de strafvordering bekend, daarna zal haar advocate pleiten

Corrigeer

NIEUWS