30 voertuigen betrokken bij zeven botsingen op E40: "Plots was er die muur van auto's, erg beangstigend"

Nevele - De E40 tussen Nevele en Drongen richting Brussel is vrijdag om iets voor 12 uur vrijgemaakt, nadat er eerder op de dag in amper één kilometer zeven ongevallen waren gebeurd. "Plots was er die muur van auto's, erg beangstigend", getuigt een bestuurder.

De ongevallen gebeurden kort voor 9 uur en een half uur later stond in de richting van Gent en Brussel al meer dan 10 kilometer file. Over een afstand van amper één kilometer waren in totaal zeven aanrijdingen, waaronder één kettingbotsing, gebeurd. In totaal waren er 30 auto's en 2 vrachtwagens betrokken.

Bij de ongevallen raakten twee mensen gewond. Ze liepen geen levensbedreigende verwondingen op. Een MUG-helikopter kwam wel ter plaatse. De autosnelweg werd volledig afgesloten en de takeling leidde tot urenlange hinder.

De ongevallen zijn volgens de federale politie te wijten aan de zware regenval en de laaghangende zon op het moment van de feiten. Bestuurder Arend Vanhoutte getuigt: "Regen, lage zon, een glad wegdek en de weerkaatsing: de visibiliteit was nul. Dit heb ik nog niet vaak meegemaakt, en ik doe nochtans veel kilometers. Dit was bijna onvermijdelijk: ik probeerde genoeg afstand te houden van mijn voorligger, maar telkens glipten er auto's tussen. Je ziet ook dat het op alle rijvakken is gebeurd."

 

 

 

30 voertuigen betrokken bij zeven botsingen op E40:
Foto: rr
30 voertuigen betrokken bij zeven botsingen op E40:
Foto: nvp
30 voertuigen betrokken bij zeven botsingen op E40:
Foto: nvp
Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S