Mode

Is de blote rug het nieuwe decolleté?

Is de blote rug het nieuwe decolleté?

Gisele Bündchen / Jessica Chastain / Jane Fonda

Het klassieke decolleté moet op de rode loper vaker plaats maken voor een rugdecolleté. Vooral dames die geen drie maal zeven meer zijn, benadrukken hun sensualiteit op deze manier. BV-stylist Jody Van Geert legt uit hoe je het beste uit de look haalt.

“We zitten in een tijd waarin twee trends aan bod komen. Enerzijds heb je het suggestieve rugdecolleté, anderzijds gaan dames op de rode loper vaak de Italiaanse toer op en tonen ze hun cleavage”, klinkt het. Volgens de stylist is er één belangrijke regel. “Ik vind sowieso dat je moet kiezen tussen de boezem tonen of de rug. Het is zoals met make-up: als je voor zware lippenstift kiest, houd je je ogen best sober”, zegt hij.

Hoe diep?

Voor actrices Jane Fonda, Eva Longoria Jessica Chastain is het simpel: zij gingen resoluut voor streepje bloot op hun rug. Ook model Gisele Bündchen en ontwerpster Victoria Beckham pronken niet met hun boezem. “Of je nu voor een klein rugdecolleté gaat of voor een diepe variant: alles kan. Maar als je het elegant wilt houden, houd je best je leeftijd in het achterhoofd. Hoe jonger, hoe dieper - lees: tot net boven de billen - je kunt gaan”, zegt Jody.

Is de blote rug het nieuwe decolleté?
Victoria Beckham / Eva Longoria / Cheryl Cole Foto: PN

Wat met je beha?

Verder raadt de stylist aan om het decolleté nog sexier te maken door voor een rugjuweel te kiezen à la Jane Fonda. Ga je voor je athleisure chic? Dan kun je wel het bandje van je beha tonen, al verdoezel je dat beter bij een elegante creatie. “Ga voor een plakbeha. Die worden per cupmaat gemaakt. Een F-cup zal je wellicht niet vinden, maar dan zijn er nog opties. Er bestaan beha’s waarvan het bandje tot op je onderste ribben komt en je lager op de rug kunt sluiten.”

Te gewaagd?

Jody geeft nog mee dat een rugdecolleté een stijlvol trucje is om de aandacht af te leiden van een kleine boezem. “Het is perfect om zeer vrouwelijk voor de dag te komen. Of je nu een play- of jumpsuit, lange jurk of korte variant draagt: het misstaat zelden”, weet hij. Vind je zo’n blote rug toch te gewaagd? Dan bestaan er ook stuks om het voorzichtig een kans te geven. “Kies voor een top of jurk met rugdecolleté en mesh erover tot aan een gewone halslijn. Het gaasje maakt het bloter maar niet te en verdoezelt eventueel kenmerken van de oudere huid.”

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees