Paniek in trein: man met mes roept “Allahu Akbar. Ze hebben jullie gemist, maar wij gaan jullie allemaal doden”

Paniek in trein: man met mes roept “Allahu Akbar. Ze hebben jullie gemist, maar wij gaan jullie allemaal doden”
Brussel -

In Brussel is een man opgepakt die “Allahu Akbar“ riep op de trein. Hij beweerde ook dat alle inzittenden zouden gedood worden, wat voor paniek zorgde. Onder zijn broeksriem droeg hij een groot mes.

De feiten dateren al van begin deze week maar raakten nu pas bekend. Een man zorgde voor tumult op de trein aan de halte Brussel-Zuid. Hij riep plots “Allahu Akbar” en “ze hebben jullie gemist, maar wij gaan jullie niet missen, wij gaan jullie allemaal doden”. Dat zorgde voor paniek onder de aanwezige passagiers.

De veiligheidsdienst verwittigde de politie die de man arresteerden. Bij het fouilleren vonden ze een mes van 28 centimeter dat onder zijn broeksriem.

‘A.B. (43), wiens strafregister meerdere correctionele veroordelingen bevat, werd van zijn vrijheid beroofd en voor een onderzoeksrechter geleid die hem in verdenking heeft gesteld van deelname aan de activiteit van een terroristische groep en het dragen van een als wapen gebruikt voorwerp. Hij werd onder aanhoudingsbevel geplaatst”, zegt Ine Van Wymersch van het Brusselse parket.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees