School in shock:

Twee kinderen (7) seksueel misbruikt door klasgenootje (9)

Twee kinderen (7) seksueel misbruikt door klasgenootje (9)

Foto: Google maps

In een schooltje nabij Sambreville heeft een negenjarige jongen twee zevenjarige kinderen seksueel misbruikt. Hij nam ze mee in de toiletten en dwong de twee tot seksuele handelingen. De negenjarige jongen is overigens niet aan zijn proefstuk toe: twee jaar geleden deed hij al iets gelijkaardigs, dat melden de kranten van Sudpresse.

Een schokkend verhaal uit Tamines, nabij Sambreville: afgelopen week stuitte een leerkracht op drie kinderen in de toiletten van het plaatselijke basisschooltje. Daar vond ze een negenjarige jongen, samen met twee zevenjarige kinderen.

Uit het zicht van de andere kinderen zag ze het ondenkbare: de twee zevenjarige kinderen waren seksuele handelingen aan het uitvoeren op de negenjarige jongen. Hij had hen meegenomen en gedwongen die dingen te doen.

De directrice is meteen op de hoogte gesteld, prompt trof ze maatregelen. “We hebben alle betrokken kindjes gehoord”, zegt ze, maar volgens haar konden ze dit niet behandelen als een pedagogisch akkefietje, maar enkel als een misdrijf. “We hebben deze zaak meteen in een juridisch kader geplaatst”, klink het. “De leerling is meteen geschorst.” Gezien de betrokken jongen twee jaar eerde al soortgelijke daden gesteld had, had de school geen andere keuze.

De directrice heeft overigens meteen een crisiscel op poten gezet die de ouders snel en correct geïnformeerd heeft. De ouders reageren gelaten en zijn geschokt, maar ondanks dit behouden ze het vertrouwen in de directrice en de school. “Voor ons is dit nu een gedane zaak”, vertel een ouder. “De jongen is geschorst, we hebben bekomen wat we wilden en de directie heeft gedaan wat moest. Het belangrijkste is dat die jongen géén contact meer heeft met onze kinderen.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees