Haar zoontje (5) kreeg een “hysterische aanval” op de trein, maar toen schoot deze wildvreemde te hulp

Haar zoontje (5) kreeg een “hysterische aanval” op de trein, maar toen schoot deze wildvreemde te hulp

Foto: JustGiving

Toen een jonge mama op de trein zat met haar 5-jarig zoontje Jack en haar 4-jarig dochtertje Amy, leek alles eerst rustig te verlopen. Maar de 21-jarige Gayna Pealling zag al snel hoe haar oudste kind zenuwachtig begin te worden. Voor het jongetje dat autisme en ADHD heeft, werd het ritje te veel en hij begon een “hysterische aanval” te krijgen, zo vertelt zijn moeder. Een wildvreemde schoot hen te hulp, waarvoor Pealling een hartverwarmend bericht achterliet.

Het gezin was al een tijdens aan het meerijden toen het Jack allemaal te veel werd. Het jongetje begon zijn mama en zijn zusje te slaan en hij was ontroostbaar. In een nieuwe onbekende situatie en in “luide omgevingen” heeft hij het altijd moeilijk. “Sommigen zeggen dan dat hij ‘een stoute jongen’ is of dat ik ‘een slechte moeder’ ben. Dat vind ik verschrikkelijk. Zo veel mensen begrijpen niet hoe autisme en ADHD werkt”, vertelt ze verslagen op haar Facebookpagina. Heel vaak wordt ze achteraf ook gevraagd om het openbaar vervoer te verlaten.

Samen tekenen en babbelen

In plaats van beschuldigend naar de vrouw te staren of geïrriteerd om te kijken, besloot een 21-jarige man kalm en rustig naar Jack toe te gaan. Dan Ball wou de jongen afleiden en begon te spelen met het kindje. Samen tekenden ze en babbelden ze, waardoor het vijfjarige kindje weer rustig werd, dankzij een wildvreemde. Een hartverwarmend zicht.

Zijn mama was zo vertederd door het gebaar dat ze een emotionele post op Facebook zette, waarin ze de jongeman uitgebreid bedankte. “Mijn held!” zet Pealling erbij, terwijl ze vertelt wat er gebeurde. “Toen mijn jongen het even niet meer aan kon, begon een koppel beetje tegen hem te praten. Vlak daarna kwam er een geweldige man naar ons toe, wildvreemd, maar hij nam het over van het koppel en mij en begon te praten tegen mijn kinderen. Hij kalmeerde mijn zoon en de treinrit verliep vervolgens perfect. Bedankt aan deze man. Je hebt echt geen idee hoe hard ik deze steun en hulp apprecieer.”

Positief in negativiteit

De post van de jonge mama met de bijhorende foto’s ging razendsnel viraal. Heel veel mensen vinden het geweldig dat zo’n positief gebaar een achterdochtige wereld minder negatief kan maken. Het verhaal van Jack en Dan heeft ervoor gezorgd dat de familie Pealling een inzamelactie is begonnen, om geld te verzamelen voor de National Autistic Society.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees