Bestuur zet punt achter jeugdhuis met Overnamefuif en receptie voor 20-jarig bestaan

Over te nemen: jeugdhuis ’t Ipperste

Over te nemen: jeugdhuis ’t Ipperste

Hermien De Foer, Dieter Debo, Jonas Baert en Ruben Gevaert zijn het jeugdhuis een beetje ontgroeid, tijd voor jongeren. Foto: fmr

Oostrozebeke -

Het bestuur van jeugdhuis 't Ipperste zoekt opvolging. Op 18 november is er een Overnamefuif en daarna trekken ze de stekker er definitief uit. “Eventuele overnemers gaan we uiteraard wel volop steunen”, zegt Hermien De Foer van het jeugdhuis

De banners liegen er niet om: ‘Jeugdhuis 't Ipperste over te nemen’ prijkt er op een fel oranje ondergrond. “Het huidig bestuur stopt er inderdaad mee”, zegt Hermien De Foer van jeugdhuis 't Ipperste. “Op 18 november geven we nog een Overnamefuif en dan zetten we er een punt achter. Dan stoppen we met activiteiten organiseren en eigenlijk ook met het openhouden van het jeugdhuis.”

Ontgroeid

De huidige generatie houdt het jeugdhuis al een kleine tien jaar draaiende en is het wat ontgroeid. “Sommigen stichtten intussen een gezin, of kochten een woning, waardoor het engagement verminderde. Het resultaat is dat het jeugdhuis minder vaak open is en er zijn ook minder activiteiten. Het is nu tijd voor een jongere garde, al dient deze zich niet meteen aan. De grote respons blijft vooralsnog uit.”

Volgens De Foer zijn er her en der wel jongeren geïnteresseerd, maar blijft het grote engagement uit. “Een jeugdhuis runnen is veel meer dan het eens open houden. Het vergt wel wat inzet.”

20 jaar

Wie de handen uit de mouwen wil steken, mag reken op bijstand van de ervaren rotten. Ook vanuit de gemeente krijgen overnemers de volle steun. “Voor de gemeente verandert er niets”, verduidelijkt Bert Verstraete van de gemeentelijke jeugddienst. “Het gebouw is van de gemeente en dat blijft zo. Mocht de zoektocht naar overnemers geen resultaat opleveren, kunnen wij ook nog een spreekwoordelijk duwtje geven. Maar ik heb er alle vertrouwen in. Elk jeugdhuis kampt met ups and downs. Dat is hier niet anders.”

Daags voor de Overnamefuif wordt de twintigste verjaardag van ’t Ipperste gevierd met een receptie. Alle huidige en ex-medewerkers zijn uitgenodigd.

INFO

Kandidaat-overnemers kunnen zich melden via de jeugddienst, 056-67.11.72 of via de Facebookgroep JH 't Ipperste

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio