Geschokt personeel Samusocial legt werk even neer

Geschokt personeel Samusocial legt werk even neer

Gaby: “De sereniteit is weg”. Foto: rdb

Brussel -

Het personeel van Samusocial legde vrijdagochtend een uurtje het werk neer. Dat deden ze uit protest tegen een mogelijke terugkeer van Pascale Peraïta.

Die laatste liet deze week weten dat ze graag haar functie als directrice van Samusocial opnieuw wil bekleden. Nadien kwam ze - al dan niet tijdelijk - terug op die beslissing. Maar voor het personeel was de maat vol. Zij leden de voorbije maanden gezichtsverlies door de schandalen van de zitpenningen. Daarom besliste het personeel gisteren het werk tussen 10 en 11 neer te leggen, ook in de lokalen aan de Poincarélaan.

Sereniteit

Een van hen is Gaby, die al jarenlang voor Samusocial elke dag de straat afschuimt op zoek naar mensen om te helpen.

“Wij willen in alle sereniteit onze job beoefenen en dat is de laatste maanden onmogelijk”, zucht de man. “Ons protest is kleinschalig, maar we kunnen het ons niet veroorloven om te stoppen met werken. De mensen op straat hebben onze hulp nodig. Maar we zijn het hele gedoe wel beu.”

Ondersteboven

“We waren ondersteboven toen we hoorden dat Peraïta wilde terugkeren. Het choqueerde ons dat mensen die aan de basis van alle problemen liggen zomaar zouden kunnen terugkeren.”Voor de mensen op het terrein is heel wat veranderd. “We hebben een minder goede naam gekregen en zijn op straat al uitgemaakt. Bovendien zijn de donaties de afgelopen maanden sterk afgenomen.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio