Ze had genoeg van cijfers, daarom vond Stefanie (30) voor zichzelf een nieuw beroep uit

Ze had genoeg van cijfers, daarom vond Stefanie (30) voor zichzelf een nieuw beroep uit

Stefanie Clinckemaillie richtte haar bedrijfje Merveil op. Foto: loh

Kortrijk -

Je wil een moment in je leven koesteren, maar je kan het niet goed verwoorden. Dan is Merveil daar, het nieuwe bedrijfje van Stefanie Clinckemaillie. Ze werkt een eigen concept uit en begeleidt zelfs tot in het buitenland.

Zes jaar werkte Stefanie Clinckemaillie (30) in de financiële sector. Toen had ze er genoeg van. Ze wou iets anders, met mensen bezig zijn en niet altijd met cijfers.

Op hogeschool Vives in Kortrijk vond ze haar dada in de richting Wellbeing. Die was haar op het lijf geschreven, zij die voortaan met stem en pen wou werken. Weer gaan studeren was geen sinecure, maar Clinckemaillie zit ondertussen in haar laatste jaar hogeschool. En omdat de ondernemerskriebels al daar waren, richtte ze recent Merveil op.

Stem en pen

“Vives opende zopas een eigen ondernemerscentrum”, zegt Clinckemaillie. “Ik krijg er ruimte om mijn eigen zaak op te starten. Heel wat mensen willen nog buiten de kerk een ceremonie of plechtigheid. Die lacune vul ik in. Ik ben als het ware de priester die ze niet meer willen. Daar komt het een beetje op neer.”

Clinckemaillie noemt zich een creatieveling met een passie voor schrijven, spreken, ondernemen, zingeving en persoonlijke groei. Het liefst geeft ze het leven door met haar stem en pen. Het is haar droom anderen hiermee te inspireren.

“Merveil is afgeleid van ‘la merveille’, het Franse woord voor sprookje, sprookjesverhaal, wonder of mirakel. Merveil wil mee genieten van een levensverhaal. Mee vorm geven aan een sprookje, aan dat kleine of grote wonder. Het wonder van het leven en de verhalen die daarmee gepaard gaan. Die verhalen verwoorden we en bekrachtigen we met stem en pen. Als ik dat bereikt heb, is de missie geslaagd. Dan maakte je kennis met een label dat garant staat voor kwaliteit.”

Clinckemaillie gaat indien nodig mee naar het buitenland om een plechtigheid of event te begeleiden.

Nieuw beroep

“We voorzien een aanpak op maat. Alle teksten worden speciaal geschreven en verwerkt tot een authentiek geheel. Je kan het eigenlijk zo gek niet bedenken. Een ervaring die moet gedeeld worden, een speciale boodschap die we helpen overbrengen, een verhaal schrijven en dat cadeau laten doen, emoties op papier zetten. Vaak voelt iemand wat hij of zij wil zeggen, maar het ontbreekt ze aan de juiste woorden. We engageren ons om wat iemand wil overbrengen te vertalen tot wat hij of zij het beste klinken vindt. Ik denk dat ik een nieuw beroep introduceer.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees