Jonge lerares veroordeeld voor seks met leerling (15) die stapelverliefd was op haar

Jonge lerares veroordeeld voor seks met leerling (15) die stapelverliefd was op haar

THEMABEELD Foto: ss

De 23-jarige leerkracht Alice McBrearty barstte in tranen uit toen ze haar straf hoorde in de rechtbank. Vier maanden lang had ze een seksuele relatie gehad met een van haar leerlingen. De rechter sprak van een “walgelijk misbruik van vertrouwen”.

De Britse leerkracht Alice McBrearty ging al snel tot een bekentenis over toen ze geconfronteerd werd met de feiten. Eerder dit jaar had ze vier maanden lang een relatie met een vijftienjarige leerling van haar, met wie ze herhaaldelijk seks had.

Het begon allemaal toen ze hem eerder dit jaar een vriendschapsverzoek stuurde op Facebook. De jongen voelde zich, volgens de openbare aanklager, speciaal en “leek stapelverliefd op haar”. In de loop van hun relatie zouden de twee zeven keer seks gehad hebben, tot de vader van het slachtoffer de politie contacteerde.

De rechter kreeg te horen dat McBrearty seksuele daden gesteld had met de jongen in een lege garage, haar auto en het huis van haar ouders in Londen. Ze had hem na een kus in het klaslokaal ook meegenomen naar een Ibis-hotel voor seks.

(lees hieronder verder)

“Je hebt een volwaardige seksuele relatie gehad met een 15-jarig kind”, sprak de rechter haar streng toe, “Ik aanvaard dat hij ermee instemde, welke 15-jarige jongen zou zo’n aantrekkelijk aanbod afslaan. Ik aanvaard dat je echt geloofde dat dit een romance was, dat je verliefd was op hem en omgekeerd en dat leeftijd er niet toe deed. Maar dat deed het wel.”

“Je moest hem veilig houden, hem helpen de juiste keuzes te maken. In de plaats daarvan hielp je hem alle foute keuzes te maken.”

Volgens de advocate van McBrearty is de jonge vrouw iemand “die een spectaculaire val uit de gratie heeft gekend. Met een universitaire studie en afkomstig uit een respectabele familie heeft ze zichzelf ongelofelijk ten schande gebracht.” Ze liet ook nog weten dat ze niet seksueel aangetrokken is tot kinderen. “Ze zal natuurlijk voor de rest van haar leven een pedofiel genoemd worden. Ze beging een seksmisdrijf.”

Nadat de rechter Alice veroordeelde tot zestien maanden cel, liet de advocate van de school en het slachtoffer weten dat “we het slachtoffer willen bedanken om naar buiten te komen met zijn verhaal en de vervolging te steunen in een moeilijke periode voor hem en zijn familie.”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees