Ex van al ruim jaar vermiste man blijft onder huisarrest

Beveren-Waas / Wetteren -

Rolande V.R. (66) blijft onder elektronisch toezicht staan. Dat heeft de raadkamer in Dendermonde vrijdag beslist. De vrouw wordt nog steeds verdacht van de moord op haar man Jean Vercarre, die tot op vandaag spoorloos is.

Rolande V.R. werd in september vorig jaar in de boeien geslagen. Ze was aangetroffen in haar auto samen met een Roemeense man en 40.000 euro. Op dat moment was ze al wekenlang spoorloos, net als haar partner Jean Vercarre (68) uit Wetteren.

Van hem had de federale politie al in juni van dat jaar een opsporingsbericht verspreid. Een verdwijning die door de speurders in verband werd gebracht met de vlucht van Rolande V.R. en de grote som geld die in haar auto werd aangetroffen.

Geld van gemeenschappelijke rekening

De centen bleken maar een deel te zijn van een bedrag van 180.000 euro dat was afgehaald van hun gemeenschappelijke rekening. Rolande V.R. werd opgepakt en aangehouden op verdenking van de moord op haar man, hoewel het lichaam van Vercarre nog niet was gevonden. De Roemeense man die bij V.R. in de wagen zat, naar eigen zeggen een kennis, werd na enkele weken opnieuw vrijgelaten. Hij werd buiten vervolging gesteld.

Graven in tuinen

Intussen gingen de speurders overal aan het graven op zoek naar de stoffelijke resten van Jean Vercarre. Zijn tuin in de Kalkensteenweg in Wetteren en die van V.R. in de Zuidlaan in Wetteren werden omgeploegd.

Ook de vloer van een oud café op de hoek van de Bijlstraat en de Albert Panisstraat in Beveren werd opgebroken. Dat laatste pand werd door Vercarre gebruikt als een soort van opslagplaats. Op beide adressen werd niets gevonden.

Toch bleef Rolande V.R. een jaar in voorhechtenis. Pas in augustus werd ze vrijgelaten en onder elektronisch toezicht geplaatst.

Met noorderzon vertrokken?

Zelf houdt de vrouw tot op vandaag vol dat ze niets met de verdwijning van haar partner te maken heeft. Haar advocaten opperden eerder al dat Jean Vercarre niet dood is, maar gewoon met de noorderzon vertrokken.

“Mogelijk wou hij gewoon vergeten worden”, suggereert meester Nina Van Eeckhaut.

De raadkamer in Dendermonde boog zich vrijdag opnieuw over het elektronisch toezicht van Rolande V.R.

Na beraad werd de maatregel verlengd. Meester Frank Scheerlinck trok samen met V.R. naar het gerechtsgebouw. “Over de inhoud van het dossier kunnen we momenteel geen enkel commentaar geven”, zei de raadsman achteraf.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

ENKEL VOOR ABONNEES

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees