Minderjarigen bekennen brandstichting Blokker

Minderjarigen bekennen brandstichting Blokker

De twee minderjarigen bekenden dat ze deze week achteraan de Blokker brand hadden gesticht. Foto: mye

Maldegem -

Twee minderjarigen uit Maldegem hebben een reeks brandstichtingen bekend waaronder die aan Blokker van afgelopen dinsdagavond.

Dankzij de snelle interventie van de Maldegemse brandweer kon afgelopen dinsdag vermeden worden dat de volledige Blokkervestiging aan de Koning Leopoldlaan en ook de aangrenzende winkels in vlammen opgingen.

Een branddeskundige kwam ter plaatse en die concludeerde dat kwaad opzet niet kon worden uitgesloten en dit werd vrijdag bevestigd door de arrestatie van twee minderjarigen uit Maldegem.

“Zij werden in aanwezigheid van hun advocaat verhoord en bekenden de feiten”, valt te horen bij de Maldegemse politie. “Een van hen werd voor drie maanden geplaatst in een gesloten instelling, de tweede jongere moet zich nog verantwoorden voor de jeugdrechter.”

Meer dan één feit

De brandstichting aan Blokker was niet het enige feit dat ze bekenden. Zo waren ze ook verantwoordelijk voor het in brand steken van een reclamepaneel vorige week vrijdagnacht in de Boudewijn Lippensstraat. Net voor ze dinsdagavond toesloegen aan de Blokkervestiging hadden ze ook al een vuilnisbak in het Sint-Annapark in brand gestoken.

Aangezien de winkel eind november definitief zou sluiten, zal die niet meer opengaan. Bij de aangrenzende Casa is het nog onduidelijk wanneer de zaak kan herbeginnen. De rook- en roetschade waren daar ook aanzienlijk. De Leenbakker daarnaast is ondertussen wel weer open, maar de schoen- en kledingwinkel Bristol was gisteren vrijdag nog gesloten. Ook daar is het niet duidelijk wanneer de winkel weer klanten kan verwelkomen.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio