VOETBAL2DE AMATEURKLASSE - BRANDON VANDERBEKENFC GULLEGEM

“Ik sloeg bewust geen stappen over”

“Ik sloeg bewust geen stappen over”

Foto: VDB

Gullegem / Wevelgem -

FC Gullegem is de ploeg in vorm. Het nam als eerste de scalp van titelfavoriet Mandel en ging daarna door op zijn elan. Die zegetocht kan het zondag op staartploeg Pepingen-Halle voort zetten.

FC Gullegem staat de jongste weken voor goed voetbal gekruid met doelpunten. Maar ook doelman Brandon Vanderbeken doet zijn duit in het rood-witte zakje. Tegen Mandel hield hij zijn ploeg in de bange momenten overeind.

“Ik kan niet klagen over mijn conditie, maar het kan nog beter”, blijft de Sint-Baafsvijvenaar bescheiden. “Dit seizoen konden we nog maar één keer de nul houden en dat steekt. Als doelman hou je graag je netten clean. Zelfs bij een 5-0 voorsprong wil je geen goal slikken.”

Brandon Vanderbeken is aan zijn tweede seizoen bezig bij Gullegem. Vorig seizoen begon hij op de bank en won uiteindelijk het duel tegen Anthony Degrendel. Voorheen was hij aan de slag bij Wielsbeke. “Of ik niet iets te lang in provinciale bleef hangen?”, herhaalt de 25-jarige Vanderbeken. “Ik sloeg bewust geen stappen over. Met Wielsbeke mocht ik als jonge gast proeven van derde klasse. Toen wist ik al dat ik er ooit nog zou in terugkeren. Drie seizoenen trok Gullegem al aan mijn mouw, maar toen achtte ik mij nog niet rijp genoeg, wilde eerst nog wat ervaring opdoen in eerste provinciale en in mijn vertrouwde omgeving. Tenslotte bekleed je als doelman een sleutelpositie. Of ik nog hoger kan mikken? Voorlopig ben ik daar niet mee bezig, maar wie weet wat de toekomst brengt.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio