Cultureel Centrum Gildhof tegen september 2018 weer open

Tielt -

De werken om de schouwburgzaal van het CC Gildhof in Tielt asbestvrij te maken, gaan binnenkort van start. De zaal moet tegen september 2018 opnieuw open zijn.

Er komt eindelijk schot in de vernieuwing van de schouwburgzaal in het Cultureel Centrum Gildhof. De zaal is al twee jaar dicht wegens aanhoudende asbestproblemen. Op maandag 23 oktober beginnen de werken om de zaal volledig asbestvrij te maken. Die nemen zeventig werkdagen in beslag. Ze kosten de stad 705.000 euro en dat is veel meer dan ze eerder dit jaar voorzien hadden. In juni werd immers al een bestek opgemaakt waarbij de kosten op ‘slechts’ 500.000 euro werden geraamd. “Dat is inderdaad een hoge prijs, maar nu hebben we de zekerheid dat alle asbest volledig weg zal zijn”, zegt schepen van Cultuur Guido Mehuys (SP.A). “De aannemer zal ook de nodige metingen uitvoeren.”

Tegen eind januari moet de zaal volledig vrij zijn en kan het stadsbestuur beginnen met de renovatie van de schouwburgzaal. Alles wat er nu nog staat of hangt, gaat eruit. De zaal krijgt gloednieuwe zetels, gordijnen en een modern podium. “De zaal zal pas weer toegankelijk zijn na de zomer”, zegt Mehuys. “Dat betekent dat het nieuwe culturele seizoen in september weer in het Gildhof kan openen.”

Compensatie voor verenigingen

Op de gemeenteraad van afgelopen donderdag werd een compensatie voor verenigingen goedgekeurd. Wie de zaal voor 1 juni al had geboekt, krijgt 750 euro. In totaal voorziet het stadsbestuur 25.000 euro. Volgens oppositieraadslid Hilde Decoene (CD&V) is dat lang niet voldoende. Zij vindt het jammer dat andere verenigingen, die de bui al zagen hangen en bewust de zaal niet boekten, uit de boot vallen. “Ik heb begrip voor deze zorgen, maar de kosten voor het Gildhof blijven maar oplopen”, zegt schepen Mehuys. “Ik schat dat de vernieuwing van de zaal nog kan oplopen tot 1 miljoen euro.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio