Vriendin van schutter Las Vegas: “Hij lag kreunend en schreeuwend in bed”

Vriendin van schutter Las Vegas: “Hij lag kreunend en schreeuwend in bed”

Marilou Danley en haar vriend/schutter Stephen Paddock. Foto: AP, Isopix

De vriendin van Stephen Paddock, de schutter die in Las Vegas een bloedbad aanrichtte bij een muziekfestival, heeft verklaard dat de man symptomen van psychische problemen vertoonde.

Zondagavond (lokale tijd) opende Paddock het vuur op bezoekers van een muziekfestival vanuit zijn hotelkamer. Daarbij kwamen 58 mensen om het leven en bijna 500 anderen raakten gewond. Het is de dodelijkste schietpartij in de geschiedenis van de Verenigde Staten.

LEES OOK: Nieuwe onthullingen over Las Vegas-schutter: briefje in kamer gevonden, boos op onderburen

In de afgelopen dagen werd er al heel wat duidelijk over de 64-jarige schutter, maar het is voor de autoriteiten nog altijd gissen naar zijn motief. “We hebben meer dan duizend pistes gevolgd maar hebben nog steeds geen motief”, zei ondersherrif Kevin McMahill . Speurders hebben het privé-leven, politieke overtuigingen, sociaal gedrag en financiële situatie van de schutter uitgeplozen maar uit niets valt af te leiden wat Paddock bezielde.

De claim van IS dat Paddock in naam van de terreurorganisatie handelde, lijkt volgens de ondersherrif ongegrond. “We weten dat IS de aanslag heeft opgeëist maar we zien geen enkel verband.”

Kreunend en schreeuwend in bed

Vriendin van schutter Las Vegas: “Hij lag kreunend en schreeuwend in bed”
Marilou Danley. Foto: ISOPIX

Paddock slikte het kalmeringsmiddel valium. De FBI vermoedt dat hij last had van een mentale stoornis. Marilou Danley, de 62-jarige vriendin van Paddock, heeft de vermoedens van de politie bevestigd, blijkt nu. Ze verklaarde tegenover de FBI dat haar vriend symptomen van psychische problemen vertoonde. Zo lag hij geregeld “kreunend in bed en schreeuwde: ‘O, mijn god’”, aldus Danley. De speurders betwijfelen echter dat zijn mentale gezondheid aan de grondslag van de aanval ligt.

Danley werd verhoord nadat ze terugvloog vanuit haar thuisland de Filipijnen naar de Verenigde Staten, waar ze samenwoonde met Paddock. Enkele dagen voor de schietpartij kocht de schutter een vliegticket naar de Filipijnen voor zijn vriendin. Ook maakte hij 100.000 dollar (ruim 85.000 euro) over naar haar. Danley dacht dat het een teken was dat haar vriend hun relatie wilde beëindigen.

LEES OOK: Deze man leidde de politie naar de schutter van Las Vegas en voorkwam zo nog erger

Sleutelfiguur

De FBI ziet Danley als een sleutelfiguur om het motief van Paddock te achterhalen. Ze hopen dat ze met de verklaringen van de vrouw de puzzelstukjes in elkaar kunnen laten vallen. Danley wordt niet gezien als verdachte, maakten de autoriteiten al bekend.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees