Na 17 jaar trouwe dienst neemt ze afscheid van Familie

Exit Linda: na leugen over hersentumor in Familie is het over en uit voor personage van Hilde van Wesepoel

Exit Linda: na leugen over hersentumor in Familie is het over en uit voor personage van Hilde van Wesepoel

Foto: VTM

Het spel is uit. De verschrikkelijke leugen van Linda is bekend bij haar familie: ze veinsde een hersentumor in de hoop dat Jan Van den Bossche zou afzien van zijn affaire met haar beste vriendin Viv. “Ik wil dat je weet dat dit gebeurd is, omdat ik u graag zie”, probeerde ze nog. We zagen nog hoe iedereen zijn rug toekeerde naar Linda, waarna ze voor de laatste keer de deur van de Jan & Alleman achter zich dicht trok. Het einde van 17 jaar trouwe dienst voor het personage van actrice Hilde Van Wesepoel.

“Doe iets. Maak u kwaad, roep tegen mij, vloek. Zeg iets, maar negeer mij niet”, smeekte Linda Desmet nog tegen “haar Jan”. Maar dat is exact wat Jan doet, hij draait zich om en keert zijn rug naar haar toe. “Ik weet dat het met mij begonnen is. Maar ik wil met u niets meer te maken hebben. Nooit meer”, zegt hij nog. En hij is niet de enige.

Ook ‘de Bomma’ is hard. “Een mens heeft altijd de keuze en jij hebt de verkeerde gemaakt. Bewust, maanden aan een stuk iedereen belogen. Maar waarom? Je hebt mijn familie pijn gedaan, de kinderen, de kleinkinderen. Wat hebben die u ooit misdaan? Die zagen u graag. Je was voor hen veel meer dan een stiefmoeder. Wat moet Guido tegen zijn dochter zeggen? Als zij moet leven met een voorbeeld zoals u.”

Haar laatste woorden zinderen nog na in de oren van Linda: “Het is het beste dat je weggaat. Ver weg!” En zo geschiedde. Het werd onmogelijk om nog onder hetzelfde dak te leven met Jan en zijn familie, besefte ze. Linda besluit haar koffers te pakken en afstand te nemen van de familie. En actrice Hilde Van Wesepoel daarmee ook van Familie als soap. Een einde in mineur na 17 jaar trouwe dienst.

Exit Linda: na leugen over hersentumor in Familie is het over en uit voor personage van Hilde van Wesepoel
Het einde van Linda in haar Familie. Foto: VTM

Hoe het nu verder moet met Jan, de kinderen en de rest van de familie is nog maar de vraag. Want het vertrek van Linda zal nog lang nazinderen…

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees