Mysterie rond schutter Las Vegas wordt groter: aanwijzingen dat hij niet alleen was in hotelkamer

Mysterie rond schutter Las Vegas wordt groter: aanwijzingen dat hij niet alleen was in hotelkamer

Stephen Paddock en het kapotgeschoten raam van zijn hotelkamer op de achtergrond. Foto: Isopix

Speurders proberen te achterhalen of Stephen Paddock, de schutter die in Las Vegas tientallen mensen doodde en honderden anderen verwondde, wel alleen was in zijn hotelkamer. Nieuwe ontdekkingen doen de autoriteiten daaraan twijfelen.

De sheriff van Las Vegas, Joe Lombardo, sprak eerder het vermoeden uit dat de 64-jarige schutter hulp moet hebben gehad bij de voorbereidingen voor de schietpartij, waarbij 58 mensen om het leven kwamen en bijna 500 anderen gewond raakten. De autoriteiten lieten later weten dat er geen bewijs is voor dat vermoeden en stelden dat Paddock een “lone wolf” was. Twee nieuwe ontdekkingen doen de speurders echter twijfelen over de vraag of hij wel alleen in zijn hotelkamer was.

Ontdekkingen

De eerste is een telefoonoplader die in de hotelkamer van Paddock werd gevonden. Geen enkele gsm van de dader past op de oplader. Daarnaast was de auto van de schutter niet aanwezig in de parkeergarage van het Mandalay Bay hotel en casino op een moment dat één van zijn hotelbadges werd gebruikt om zijn kamer te openen, meldt NBC News.

Er zijn verschillende verklaringen voor deze zaken, maar de speurders willen de zaak tot op de bodem uitzoeken.

Volgens ondersheriff Kevin Mcmahill was er “zeker geen tweede schutter in de kamer”, maar “we weten niet of er iemand was die van de aanval afwist”. In een persconferentie sprak Mcmahill bovendien tegen dat de kamerbadge werd gebruikt toen de schutter er niet was.

LEES OOK: Nieuwe onthullingen over Las Vegas-schutter: briefje in kamer gevonden, boos op onderburen

Mysterieuze vrouw

Eén mogelijkheid is dat Paddock bezoek kreeg van een mysterieuze vrouw. In de dagen voor de schietpartij werd hij gezien met een onbekende dame. Dat meldt ABC News.

De politie proberen nu de identiteit van de vrouw te achterhalen. Ze willen graag met haar spreken om erachter te komen of zij wist van Paddocks plannen.

LEES OOK: Reconstructie: zo ging het eraan toe in de hotelkamer van de schutter in Las Vegas

Kreunend en schreeuwend in bed

Volgens de speurders gaat het zeker niet om Paddocks vriendin Marilou Danley (62). Zij werd al verhoord door de FBI en wordt niet gezien als verdachte. De politiedienst hoopt wel dat zij kan helpen bij het vinden van het motief van de schutter. Daarover tasten de autoriteiten tot op heden in het duister.

Danley verklaarde onder meer dat Paddock symptomen van psychische problemen vertoonde. Hij zou ’s nachts vaker kreunend en schreeuwendin bed hebben gelegen.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees