FOTO. Padel in Destelbergen: Olivier Deschacht toont hoe het moet

Niet schepen van Sport Elsie Sierens (Open VLD) maar wel Anderlechtspeler Olivier Deschacht kreeg vrijdagavond de primeur van de eerste padelslagen op Destelbergens grondgebied. Met een paar sportieve partners mocht hij de twee pop-up padelterreinen op het voetbalveld voor het Jeugd- en Gemeenschapscentrum inspelen. Onder ruime belangstelling van een heleboel leden van tennnisclub Racso, die zich bij Tennis Vlaanderen kandidaat had gesteld om de racketsport in eigen gemeente te introduceren. Met succes dus.

Tot eind maart kan elke inwoner kennismaken met deze alternatieve vorm van tennis: beide terreinen aan de Kerkham zijn vanaf vandaag te huur aan 30 euro voor anderhalf uur. Wie er nog niet zo goed weg mee is, kan ook initiatielessen volgen, op woensdag en vrijdag van 19.00 uur tot 20.30 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 11.30 uur. Tennnisclub Racso voorziet zelfs in bedrijfsformules, om met de collega's van het werk even aan teambuilding te doen op de tijdelijke terreinen. Info via secretariaat@racso.be, of via de sportdienst van de gemeente Destelbergen. 

Even leek het erop dat het (niet overdekte) terrein in de regen zou worden ingespeeld, maar gelukkig bleef de stortvloed vrijdagavond uit. Het ene terrein heeft ondertussen ook kunstgras, op het andere moet dat volgende week nog worden aangebracht. Omdat je in het donker niet veel kan uitrichten op een padelterrein, mochten schepenen Elsie Sierens en André De Groote - die het college vertegenwoordigden - samen met Racso-voorzitter Walter Pauwels een symbolische druk op de lichtknop geven. Het is eens iets anders dan een tricolore lintje doorknippen. 

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio