VOETBAL 1STE PROVINCIALE bOKA UNITED - vk linden - Jan Van Elslander wil zijn overleden opa Roland eren

“Geen steek laten vallen”

“Geen steek laten vallen”

Jan Van Elslander: “Ik ben stilaan een kind van het huis.” Foto: johnny de sadeleer

Dilbeek -

Als promovendus BOKA United zijn vel wil redden, zal het vooral thuis de punten moeten pakken. VK Linden lijkt een haalbare kaart, maar de fusieploeg zal top moeten zijn. Aanvoerder Jan Van Elslander (30) is alleszins klaar voor de strijd.

“Met tien jaar op de teller ben ik stilaan een kind van het huis”, aldus centrale verdediger Jan Van Elslander, die na zijn studies in Kessel-Lo bleef hangen.

“Van Dilbeek Sport kwam ik naar Kapelle Sport. Ik zakte met de ploeg naar derde provinciale, maar we promoveerden weer net in het jaar van de fusie met Daring Bodegem. Sinds het ontstaan van BOKA United gaat het ons voor de wind, met het stijgen naar eerste provinciale vorig seizoen als toetje.”

“Sinds vier seizoenen maakt ook broer Koen deel uit van de ploeg. We hadden ooit gezegd graag samen te spelen en BOKA leek ook voor hem de beste keuze. De ploeg hangt goed aan elkaar en BOKA is echt een familiale club.”

Speciaal

“Alle spelers van de eerste ploeg steken dit weekend trouwens een handje toe op het mosselfestijn voor de jeugd. Zo tonen we onze belangstelling voor de jonge spelers, want ook zij horen zonder meer bij de club.”

“Tegen Linden wordt het voor mij en mijn broer wel een speciale wedstrijd, want woensdag overleed onze grootvader.”

“Opa Roland was onze trouwste supporter en we gaan er dan ook alles aan doe om hem te eren met een zege. Het wordt niet gemakkelijk, maar tegen Linden, dat één punt meer telt, mogen we geen steek laten vallen.”

“Behalve tegen Bierbeek, dat ons met 1-7 de les spelde, waren we in elke wedstrijd de evenknie. Met vier punten kregen we geen loon naar werken. Op Houtem hadden we altijd moeten winnen. Tegen Melsbroek speelden we in de slotminuut een verdiend punt kwijt en vorige zondag op Out-Hoegaarden kwamen we zelfs dicht bij winst.”

“Tegen de gang van het spel in allicht, maar net voor tijd werd een geldig doelpunt afgekeurd wegens onterecht buitenspel. In plaats van 2-3 werd het op tegenaanval nog 3-2 en dat smaakte zuur. In elk geval voelen we dat we het niveau aankunnen en de middenmoot alleszins waard zijn.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio