Lunchen op grootmoeders wijze bij Pit

Een menu is er niet: iedereen schept uit de potten waar hij of zij zin in heeft. Foto: if

Sint-Niklaas / Sint-Gillis-Waas -

Karolien De Paep (30) en Yannic Lehembre (29) uit Sint-Pauwels openen dinsdag hun pop-up Pit in De Fabrieck in de Kalkstraat. Menukaarten ontbreken, want gasten schuiven bij elkaar aan tafel en scheppen zelf op uit de potten en pannen.

Eten delen is in grotere steden al langer een trend en bij Pit kun je vanaf dinsdag ook in Sint-Niklaas aanschuiven en naar believen opscheppen waar je zin in hebt. Centraal staat het ‘samen tafelen’.

“We zetten zowel vlees, vis als vegetarische lunchmaaltijden op tafel, aangevuld met extra groenten”, legt kokkin Karolien De Paep uit. “Mensen moeten dus niet kiezen tussen vis of vlees, maar kunnen nemen wat ze willen. Zo willen we een huiselijk gevoel creëren.”

De naam ‘Pit’ verwijst dan ook niet alleen naar het karakter van het koppel, maar is ook een knipoog naar grootmoeders keuken. “We hebben aandacht voor de traditionele keuken en als vrouwelijke kok zorg ik er ook voor dat de maaltijden licht verteerbaar zijn. Terwijl ik in de keuken mijn ding doe, zorgt Yannic voor het onthaal van de gasten.”

Seizoensgebonden

De inhoud van de potten en pannen verandert wekelijks, met aandacht voor seizoensgebonden ingrediënten. “In onze openingsweek serveren we als dessert peer met chocolade, aangezien het nu volop fruitseizoen is. Daarnaast verwerk ik zowel traditionele boerenkool als een recentere broccolini in de gerechten.”

Het koppel heeft ondertussen ook al vier jaar traiteurzaak De Pommerie, waarmee ze koken op familiefeesten, trouwerijen en communies. “Het kriebelde echter al langer om zelf een lunchconcept op te starten, aangezien we vroeger in restaurants gewerkt hebben. Ons huis wordt momenteel verbouwd, en de architecten zijn de eigenaars van De Fabrieck in de Kalkstraat. Zo zijn we op het idee gekomen om hier tijdelijk iets te organiseren. In het weekend zijn we gesloten en leveren we nog steeds onze traiteurservice. Als dit meevalt, kunnen we misschien verder dromen over een eigen restaurant.”

Lunchen in Pit kost 25 euro per persoon en kan van 10 oktober tot 8 december op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag tussen 12 uur en 17 uur. Aanschuiven aan tafel is alleen mogelijk na reservatie via info@pommerie.be of 0475 31 27 86.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio