Herinrichting stadscentrum van start

De heraanleg van de Torenstraat is de eerste fase van de werken. Foto: ies

Lokeren -

Met de heraanleg van de Torenstraat is een nieuwe fase gestart in de herinrichting van het Lokerse stadscentrum. Straks volgen ook het Kerkplein en het Sint-Laurentiusplein. Projectontwikkelaar Willemen neemt alle kosten voor de heraanleg op zich.

De pittoreske Torenstraat werd deze week helemaal opgebroken. De nutsleidingen worden vernieuwd en tegen half november wordt ook het wegdek herlegd. De oude kasseistenen worden vervangen door kleinere exemplaren die veel comfortabeler zijn voor voetgangers en fietsers. “De heraanleg is de eerste stap in de herinrichting van de hele buurt”, vertelt schepen van Stadsontwikkeling Filip Liebaut (CD&V). “Later volgen ook het Kerkplein en het Sint-Laurentiusplein. Die krijgen extra groen en zullen ook fiets- en voetgangervriendelijk worden ingericht. Voor de werken aan het Kerkplein wordt het wel nog wachten tot volgend jaar wanneer het theaterseizoen in het cultureel centrum achter de rug is”, gaat de schepen verder.

Shoppingcenter

Alle kosten voor de volledige herinrichting worden gedragen door privéprojectontwikkelaar Willemen. Die bouwde eerder al een reeks nieuwe appartementen achter de sporthal en is nu ook bezig met de eerste fase van een nieuw bouwproject op de voormalige terreinen van Hagewinde.

“Die appartementen zullen ook bereikt kunnen worden via een nieuwe doorsteek die zal worden gemaakt naast het cultureel centrum en de dekenij. Daardoor zal ook de toegang tot het CC worden herbouwd en het cultuurcafé worden uitgebreid. In de bouwvergunning stond de herinrichting van deze pleinen en de Torenstraat als last opgelegd. De hele herinrichting kost de Lokerse belastingbetaler dus geen cent. Hij krijgt er wel een mooier, groenere en aangename centrumwijk voor terug”, zegt Liebaut die er ook op wijst dat bouwgroep Willemen intussen het leegstaande shoppingcenter op de Markt - op een winkel na - heeft kunnen aankopen. “Ook dat complex zal dus straks een nieuwe, moderne invulling krijgen.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio