Jonge Aannemer van het Jaar bouwt energieneutraal

Tim D’Eer met zijn prijs. Foto: gvh

Sint-Niklaas -

Tim D'Eer (30) is door de Vlaamse Confederatie Bouw uitgeroepen tot Jonge Aannemer van het Jaar. Zijn familiebedrijf zet sterk in op het realiseren van energieneutrale woningen.

In een volgelopen Le Plaza Brussels kreeg Tim D'Eer zijn prijs, een beeldje ontworpen door kunstenares Mie Bogaerts, uit handen van minister van Economie en Werk Philippe Muyters (N-VA). Tegelijk stelde de Vlaamse Confederatie Bouw die avond haar visierapport ‘Mens en Technologie’ voor en daar paste de bekroning van Tim D'Eer perfect in.

Opleidingen

“We proberen helemaal mee te zijn op technologisch vlak. Onze twintig medewerkers volgen heel wat bijkomende opleidingen. We gaan voluit voor een doorgedreven digitalisering. Op de werf werken we bijvoorbeeld met iPads. De tijd dat een metser gewoon moest metsen, is voorbij. Het is allemaal ingewikkelder geworden. Er moet bijvoorbeeld luchtdicht gebouwd worden. Zelfs op het vlak van communicatie kregen onze medewerkers een opleiding, zodat ze altijd een correcte uitleg kunnen geven”, zegt Tim D'Eer, die de prijs al een plaatsje gaf in het kantoor van het bedrijf.

Algemene onderneming D'Eer bouwt en verbouwt huizen en appartementen, gebouwen voor scholen, handelszaken, kantoren en bedrijven en werkt zowel voor particuliere als voor publieke opdrachtgevers. “Ik ben de derde generatie in ons familiebedrijf en sta in voor de dagelijkse leiding. “Dat betekent dat ik elke dag als eerste aankom en als laatste weer vertrek. Op dit moment zijn we onder meer aan de slag achteraan in de Stationsstraat en ook in de Sparrenhofstraat werken we aan iets moois. Daar realiseren we een nieuw en heel eigentijds project met energieneutrale woningen, gelegen in een groene omgeving”, toont de industrieel ingenieur, die blij is met zijn bekroning. “Maar ik ben vooral enorm trots op onze medewerkers die het bedrijf mee helpen uit te bouwen. Het zijn zij het die deze prijs mee verdienen”, looft de aannemer zijn medewerkers.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio