Orkaanalarm afgekondigd

Nate groeit uit tot orkaan en is op weg naar New Orleans en Amerikaanse Golfkust

Nate groeit uit tot orkaan en is op weg naar New Orleans en Amerikaanse Golfkust

De doortocht van Nate heeft onder meer in Costa Rica al heel wat schade veroorzaakt. Foto: REUTERS

De tropische storm Nate, die op weg is naar de Amerikaanse staten Louisiana en Mississipi, is getransformeerd in een orkaan van categorie 1. Dat meldt het Amerikaanse National Hurricane Center. Het oog van de orkaan bevindt zich zaterdagochtend (Belgische tijd) tussen Mexico en Cuba.

Het nationaal orkaancentrum had al eerder het orkaanalarm afgekondigd voor New Orleans, meldt CNN. Het is al de derde orkaan in zes weken die over de Amerikaanse kusten zal razen. Het alarm geldt voor de regio rond New Orleans, in de staat Louisiana, en meer oostelijk tot aan de grens met Alabama en Florida.

Nate is zaterdagochtend (Belgische tijd) tot op 550 kilometer van de monding van de rivier Mississippi genaderd, zo heeft het Nationaal Orkaancentrum (NHC) in Miami meegedeeld.

De orkaan schuift aan 35 kilometer per uur op naar het noordnoordwesten, dus in de richting van de riviermonding. Nate gaat gepaard met windsnelheden van 130 kilometer per uur.

De doortocht van Nate heeft in Nicaragua, Honduras en Costa Rica tot zware overstromingen geleid die al aan minstens 21 mensen het leven hebben gekost.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees