Onderzoekers zijn er eindelijk in geslaagd meest zeldzame slang voort te laten planten

Het is onderzoekers gelukt om een uiterst zeldzame slang voort te laten planten. De kwekers van het Chinese ‘Chengdu Instituut’ zijn enorm gelukkig met de zaak. “In de voorbije 80 jaar werden er maar 30 van deze slangen gevonden, maar nu kunnen we ze eindelijk zelf kweken.”

Chinese onderzoekers zijn er donderdag in geslaagd om een ‘Horizontal spot Jin Snake’ voort te laten planten. Dat is een van de zeldzaamste slangen op aarde. “In tegenstelling tot ‘gewone’ slangen, is deze slang heel erg klein”, aldus onderzoeker Ding Li. “Omdat er in 80 jaar maar 30 van deze slangen gevonden zijn geweest, wisten we er ook heel weinig over. Maar omdat we ze nu zelf kunnen kweken, wordt er voor ons heel wat duidelijk. In de toekomst zullen we ook blijven investeren om te weten te komen hoeveel zo’n slangen er nog leven, waar ze leven en hoe groot ze zijn.”

De onderzoekers probeerden al vijf jaar om deze slangensoort voort te laten planten, maar lijkt er nu pas in te slagen. “Gewoon al een ‘Horizontal spot Jin Snake’ levend zien is al heel erg zeldzaam. Daarom werd de kweek van dit soort slang een enorme uitdaging voor ons.”

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees