Vijf weken eerder was ze nog kerngezond, maar drie dagen na haar huwelijk is 29-jarige lerares overleden

Vijf weken eerder was ze nog kerngezond, maar drie dagen na haar huwelijk is 29-jarige lerares overleden

Foto: JustGiving

Enthousiast en vol energie stond de 29-jarige Katie Sutterby voor de klas in de lagere school. Ze sportte veel en er leek niets aan de hand te zijn. Maar in vijf weken tijd draaide de kansen voor de gedreven lerares. “Darmkanker”, zeiden de artsen. Drie dagen na haar huwelijk stierf de vrouw uit het Britse Chelmsford in de armen van haar man Will Arnold (38).

“Ze was altijd heel actief, ze hield van lopen en ze liet mij zelfs meegaan naar de fitness. Iets wat ik dankzij haar nu ook heel graag doe”, vertelt haar echtgenoot Will Arnold uit Chelmsford aan Daily Mail. “Maar plots kreeg ze buikpijn. Indigestie dachten we. Met enkele pilletje zouden we het wel onder controle krijgen. Of daar gingen we toch van uit.”

Maar toen de symptomen niet stopten, gingen ze naar een arts. Die stuurde Katie meteen naar het ziekenhuis. Op een X-ray zagen de dokters wat er aan de hand was. Het pijnlijke verdict volgde snel: de 29-jarige vrouw had darmkanker. De ziekte was al verspreid tot in haar lever. “Terwijl wij in een complete shock waren, bleef Katie sterk en positief. Ze plande meteen een weekendje weg om even te genieten.”

Geen hulp meer mogelijk

Maar meteen kon haar familie merken dat het razendsnel bergaf ging met Katie haar gezondheid. “Dat was verschrikkelijk om te zien. Ik denk ook dat zij het zelf niet wou accepteren. Je denkt nooit dat het kanker is voor je het weet, je gaat er altijd vanuit dat het wel iets kleins zal zijn. Of dat je er tegen kan vechten”, vertelt Will verslagen.

Er waren zo veel tumoren dat de dokters niet meteen konden opereren. Ze zouden te veel stukken van haar lever hebben moeten wegsnijden om nog te kunnen overleven. Daarom besloot Katie om de chemotherapie in gang te zetten, zodat de kanker zo klein mogelijk zou worden. “Maar toen we daaraan begonnen had ze al heel veel pijn. Haar benen waren gezwollen en ze kreeg geelzucht. De chemotherapie zou dat alleen maar verergeren, zeiden de artsen.” Hun diagnose bevestigde het verschrikkelijke nieuws: Katie was terminaal.

De behandeling werd stopgezet. De 29-jarige en haar familie kreeg te horen dat ze nog maar een tijdje te leven had. Ze spraken niet van maanden, maar van weken.

Op één knie

Toen het steeds slechter ging met de liefde van zijn leven besloot hij in actie te komen. “Ik had het oorspronkelijk gepland voor later dat jaar, maar ik zag dat we weinig tijd hadden”, aldus Will. Daarom nam hij het heft in handen en ging hij voor Katie op één knie zitten om haar ten huwelijk te vragen. De doodzieke vrouw zei met tranen in de ogen “ja”.

Alles kwam in een stroomversnelling terecht. In amper twee weken tijd zetten familie en vrienden een huwelijk op poten. Op 10 augustus trouwde het koppel, zoals ze het altijd al gedroomd hadden. “Ze zag er prachtig uit. Ik dacht dat ze de energie niet ging hebben om er zo van te genieten, maar we hebben een hele nacht gedanst en met iedereen gepraat. Het was de perfecte dag. De beste van ons leven. Ze inspireert ons allemaal.”

Hun droomreis naar Parijs ging niet door. Die zou Katie te hard uitputten. Daarom boekten ze twee dagjes in een spa om hun huwelijk te vieren. Nadien wilden ze opnieuw naar hun familie en vrienden, om zo veel mogelijk van het leven te genieten. Maar ver kwamen ze niet. Toen ze opnieuw naar huis reden, had Katie immens veel pijn. Ongerust vroeg ze zich af of ze het ziekenhuis zouden halen. Amper drie dagen na haar huwelijk en vijf weken na haar diagnose stierf de jonge vrouw in het Farleigh Hospice.

“Zij was mijn wereld”

Haar familie en vrienden willen dat haar verhaal nu anderen kan helpen. Daarom zijn ze een crowdfundingsactie gestart om de boodschap te verspreiden. De opbrengst gaat naar een organisatie die mensen met darmkanker verder helpt. In amper één dag tijd zamelden ze al meer dan duizend pond in.

“Dat toont alleen maar hoe geliefd en gerespecteerd Katie was. Ze was een fantastische leerkracht, gedreven en toegewijd. Alle ouders van haar leerlingen kwamen naar de begrafenis”, vertelt Will. Hij blijft als een gebroken man achter. “Ik ben zo trots dat ik haar mijn vrouw mocht noemen. We hielden zo veel van haar. Zij was mijn wereld.”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees