Deze vader zat onschuldig in de cel voor de moord op zijn dochter. Tot zijn zoontje vertelde wat er echt gebeurd was

Deze vader zat onschuldig in de cel voor de moord op zijn dochter. Tot zijn zoontje vertelde wat er echt gebeurd was

Anthony Michael Sanders. Foto: Politie Watuaga

Een uitbarsting van woede omdat ze hem stoorde toen hij computerspelletjes aan het spelen was. Daarom had de 33-jarige Amerikaan Anthony Michael Sanders volgens de politie zijn tweejarige dochter Ellie Mae gedood. Sanders zat al sinds april van vorig jaar in de gevangenis, maar na een bekentenis van zijn zoontje, de oudere broer van Ellie Mae, blijkt dat de man onschuldig is.

Een zaterdag in december 2015. Anthony Michael Sanders lette op de kinderen terwijl zijn vrouw naar een kunsttentoonstelling was. Toen ze rond 20.30 uur thuiskwam, bevonden haar man en zijn toen vijfjarige zoon zich in de woonkamer. De tweejarige Ellie Mae lag in haar slaapkamer. Kort daarna ging haar broertje eens kijken of zijn zus nog lag te slapen.

Zus wil niet wakker worden

“Hij probeerde haar wakker te maken, maar dat lukte niet”, vertelde politiewoordvoerder Jason Babcock vorig jaar. “Hij liep terug naar beneden om tegen mama en papa te zeggen dat Ellie Mae niet wilde opstaan.”

Papa Anthony liep vervolgens naar boven en schreeuwde naar zijn vrouw dat ze de hulpdiensten moest bellen. Hun dochtertje ademde niet.

Op het moment dat de politie ter plaatse kwam, was Sanders reanimatiepogingen aan het doen. Het meisje werd naar het ziekenhuis gebracht, maar daar konden de dokters alleen haar dood vaststellen. Op het lichaam van het meisje werden meerdere blauwe plekken en zelfs twee bijtwonden aangetroffen.

“Altijd aan het spelen”

Volgens de speurders zou Sanders eerder op de dag zijn dochtertje hebben verstikt door haar neus en mond dicht te knijpen met zijn hand. Hij zou dat gedaan hebben tijdens een woede-uitbarsting, omdat ze hem gestoord had terwijl hij een computerspelletje aan het spelen was. “Hij gaat erg op in die spelletjes”, aldus Babcock vorig jaar. “Hij was altijd aan het spelen. Zij zal hem gestoord hebben, zij zal zijn dag verbrod hebben.”

Volgens de wetsdokters vertoonde het meisje “meerdere” recente verwondingen. Dood door verstikking, luidde het. Het bloed achter haar oor kwam mogelijk door een harde klap. En de bijtwonden, die leken door een volwassene veroorzaakt te zijn.

Sanders, die alles bleef ontkennen, werd in april van vorig jaar opgepakt omdat hij zijn eigen dochtertje zou hebben gedood. Normaal gezien zou zijn proces vorige maand beginnen, maar op 13 september werd hij vrijgelaten. De speurders hadden nieuw bewijs dat Sanders vrijpleitte: een bekentenis van Sanders’ zoontje.

Problemen

De jongen, intussen zeven jaar, zou volgens de gerechtsdocumenten in een gesprek met zijn moeder gezegd hebben dat hij zijn zusje had geslagen met een kussen “en dat het kussen te zwaar was om weer op te tillen”. De jongen verklaarde dat hij dat eerder al tegen zijn moeder had gezegd, “maar tegen niemand anders” omdat hij dacht dat hij erdoor in de problemen zou komen. De moeder ontkende dat echter en zei dat het onlangs de eerste keer was dat ze dit verhaal hoorde.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees