Huis, motor en speelgoed van de kinderen: Nederlander verkoopt alles voor bitcoins en wacht nu af in camper

Huis, motor en speelgoed van de kinderen: Nederlander verkoopt alles voor bitcoins en wacht nu af in camper

Foto: Facebook/Instagram

“Jullie zijn allemaal gek, zou een leek zeggen”, vertelt Didi Taihuttu aan Business Insider NL. De 39-jarige Nederlander maakte immers een opmerkelijke beslissing: hij zette zijn hele hebben en houden te koop om het geld te investeren in bitcoins en cryptomunten. Waarom? Hij gelooft dat er een enorme prijsexplosie aan zit te komen en dat zijn internetmunten plots enorm veel waard zullen zijn. Tot dan is de man moeten verhuizen naar een camping met zijn hele gezin.

Zijn huis, zijn auto, zijn motor, zijn elektrische fietsen, zijn kleren en zelfs het speelgoed van zijn kinderen moesten er aan geloven. Alles ging onder de hamer. Zijn gezin leeft nu in een caravan op een camper. Om de centen te kunnen ruilen voor bitcoins en andere cryptomunten.

Honderd keer zo veel winst

Geen ondoordachte beslissing, vindt Didi, want hij is al sinds 2017 bezig met het beleggen via bitcoins. “Ik ben ondernemer, dus ik dacht meteen: daar stappen we in mee”. Destijds was de munt nog minder dan een euro waard, maar in een mum van tijd was één bitcoin al honderden euro’s waard. Een enorme winst, dus. Didi besloot te verkopen en leefde een tijd lang in weelde van de opbrengst.

Maar nu is hij daar niet zo tevreden meer mee. “Had ik toen geweten dat hij vijf jaar later nog eens tien keer zoveel waard zou zijn, dan had ik natuurlijk niet alles verkocht”, aldus Taihuttu. “Maar ja toen dacht ik: ik moet winst maken.”

Huis, motor en speelgoed van de kinderen: Nederlander verkoopt alles voor bitcoins en wacht nu af in camper
De evolutie van de bitcoins. Foto: CoinDesk

Nu wedt hij echter opnieuw op hetzelfde paard. Volgens hem zullen de cryptomunten en de bitcoins een veel betere investering zijn dan eender welke andere munt. “Ik denk dat de blockchain en cryptocurrency’s een revolutie zijn op het gebied van het monetair stelsel”, redeneert hij. “Over vijf jaar zal iedereen zeggen dat het logisch is en dat ze het hadden zien aankomen.” Tegen dan heeft de man naar eigen zeggen zijn geld wellicht verdriedubbeld.

Nooit risico’s nemen, dan is het leven ook maar saai

Toen hij vorige zomer met zijn gezin op reis ging naar Bali begon het idee te ontstaan om alles te verkopen. Daar kwam hij immers in contact met een Zuid-Afrikaanse handelaar die zeventien jaar op de beurs had gewerkt. Hij was er echter weloverwogen mee gestopt om zich te richten op cryptomunten. Hoe meer hij reisde, hoe meer gelijkgezinden Didi ontdekte. Nu heeft hij een team van zestien mensen, die via Skype kijken hoe de markt loopt en investeren in de meest interessante munten.

En zijn familie? Die gaan mee in zijn investeringsverhaal. “Wij zijn een avontuurlijk ingesteld gezin en gaan die gok nu even aan om minimalistisch te leven. Als je nooit een risico neemt, is het leven ook maar saai.” Wel even wennen natuurlijk, want daarvoor woonden ze met zijn vijven in een luxueus huis, waarin ieder van zijn drie dochters een aparte slaapkamer had. Nu liggen ze met zijn drieën in ruimte. “Opvoedkundig is dat het beste voor de kids. Als je ze te materialistisch opvoedt, is dat niet goed. En dat waren we eerlijk gezegd wel aan het doen”, aldus Didi.

Als de tendens zich verderzet, kan het dat Didi multimiljonair wordt en dan kan zijn familie opnieuw weg van de camping en in luxe gaan leven. Maar wanneer de koers van de bitcoins opnieuw crasht (zoals eerder al gebeurde) is de Nederlander alles kwijt waar hij ooit voor gewerkt heeft.

Boracay is beautifull and drives you crazy at the same time. #boracay #philippines #whitesand #beachlife #crazy #yolo #

Een bericht gedeeld door Yolo Familytravel (@yolofamilytravel) op

Externe links
Corrigeer

RECENT NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees