Reuzenwespen vallen vijftig minuten lang aan en steken 87-jarige vrouw dood

Reuzenwespen vallen vijftig minuten lang aan en steken 87-jarige vrouw dood

Een 87-jarige vrouw is bezweken aan haar verwondingen, nadat ze vijftig minuten lang een aanval van reuzenwespen moest doorstaan. In het totaal zou Chieko Kikuchi meer dan 150 steken hebben gekregen van de hoornaar vlakbij haar woon- en zorgcentrum in het westen van Japan. Dat meldt Medical Press.

De hoogbejaarde vrouw riep nog om hulp, toen de wespen hun aanval hadden ingezet, maar de verzorgers die aanwezig waren in het centrum konden niet meer helpen. De zwerm wespen wilde immers niet meer wijken van de bejaarde in haar rolstoel. De groep was zo groot dat ook de hulpverleners er niet tussen konden komen zonder aangevallen te worden. Ze konden niet anders dan op afstand blijven en de hulpdiensten bellen.

Die kwamen in allerijl aan, maar alle hulp kwam te laat. De vrouw werd nog met spoed naar het ziekenhuis afgevoerd, waar ze nog een dag zou verblijven. Eén enkele steek van de Aziatische hoornaar is niet gevaarlijker dan die van een gewone wesp, maar de grote hoeveelheid zou haar uiteindelijke fataal worden. De volgende dag stierf ze aan de gevolgen van de aanval.

Ook in Vlaanderen

In onze streek is de Aziatische hoornaar al twee keer opgedoken: in Oudenaarde en Wevelgem. De Aziatische hoornaar kan venijnig steken. Bovendien is die soort ook een gevaar voor onze inheemse bijenpopulatie. “Als we er een vinden, wordt het nest direct verdelgd”, klinkt het bij de brandweer.

De Aziatische hoornaar mag niet verward worden met de Europese hoornaar, die in tegenstelling tot gewone wespen doorgaans uit de buurt van mensen blijft en heeft het voornamelijk gemunt op andere wespen en vliegen.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees