FOTO. Renato Neto is peter van de Picasso Indians

Renato Neto is de nieuwe peter van Picasso Indians, de supportersclub van KAA Gent in Lochristi. Zaterdagmiddag was "Pappie" de eregast op het eetfestijn van de fanclub, waaraan zo'n 70 mensen deelnamen. De Braziliaanse nummer 10 is al een hele tijd geblesseerd, maar dat betekent niet dat Neto zijn populariteit getaand is, integendeel: na het interview met mascottes Ben en Melissa was het drummen voor foto's en selfies.

Dat het niet goed gaat - of ging - met de Buffalo's was Neto natuurlijk ook niet ontgaan, maar hij was er zaterdagmiddag in elk geval vast van overtuigd dat KAA Gent binnenkort weer staat waar het thuishoort. Kampioen spelen in deze jaargang vond hij er dan weer een beetje over. De vragen gingen natuurlijk ook over de trainerswissel van Hein Vanhaezebrouck naar Yves Vanderhaeghe. Neto trainde natuurlijk nog niet onder de nieuwe coach, maar had er als trainer en als persoonlijkheid in elk geval al veel positieve dingen over gehoord bij zijn ploegmakkers.

Wanneer we Neto weer met het nummer 10 op het middenveld mogen bewonderen, was nog niet heel duidelijk, maar hij doet er alles aan om zo snel mogelijk weer tussen de spelers en de supporters te zijn, vernamen we. Voor wie niet zo thuis is in het voetbal: Neto werd vorig seizoen geopereerd aan de knie, waarna hem een zware revalidatie wachtte. HIj was voor het laatst te zien in enkele play-off 1 wedstrijden, maar zag door zijn medische problemen later een lucratieve transfer naar de Premier League aan zijn neus voorbijgaan.

Voor de Gentse voetballer langskwam, werden de eters van Picasso Indians al getrakteerd op een uurtje Kurt Burgelman, die onder meer "Maan Gent" bracht, in de "protestversie" tegen het circulatieplan. Het leverde hem de voorbije maanden duizend reacties, waaronder twee negatieve op, vertelde hij. 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio