Slippery People covert al 15 jaar

FOTO-VIDEO. Dansfeestje in Royal Hubert Hall

Slippery People, het is een fijn nummer van Talking Heads, maar het is ook de naam van de coverband met Beervelds-Lootse roots die al vijftien jaar op de planken staat en dat gisteren vierde op de locatie die ze zelf de ‘Royal Hubert Hall’ noemen. Laat het nu gewoon om de zaal van de parochiekring van Sint-Hubertus in Zaffelare-Dorp gaan, maar dat weerhield de leuke bende er niet van om er een echt dansfeest van te maken.

Slippery People, ze deden het in stijl: beginnen met een receptie – ook wie twee uur later kwam zoals wij kreeg nog een glaasje bubbels in de inkom - vervolgen met de authentieke Hijftenaren van DNA,  Dirk en nichtje Anke weet u wel, om dan door te stomen naar de hoofdschotel. Om hun vijftiende verjaardag te vieren – in het huwelijksleven is dat kristal – werkte Slippery People een deel van de set af in XXL versie, wat betekende dat er bij de originele bezetting nog eens vijf mannelijke blazers en drie vrouwelijke backing vocals op het podium werden neergepoot. Wij telden in het halfduister, en kwamen uit bij een bezetting van zestien mannen en vrouwen, waardoor je met het betere swingende werk het podium sowieso al letterlijk doet daveren. 

Het publiek was niet echt in groten getale opgekomen: met een 120 fans liep de ‘Zaffelaarse Hall’ maar halfvol en er was net iets te veel lege ruimte op de dansvloer die dan ook nog maar met mondjesmaat werd ingenomen.  Jammer, want de energieke set van Slippery People was nog beter tot zijn recht gekomen met pakweg honderd man meer. De vibes vanop het podium werkten wel erg aanstekelijk en dat was behalve aan de kwalitatieve band ook toe te schrijven aan de setlist: die trad in tegenstelling tot die van de meeste coverbands ruim buiten de commerciële comfortzone.

Wij onthielden van het speellijstje pareltjes zoals ‘Hot Stuff’, ‘I’m a believer’, ‘Sex on fire’, Dancing in the street’, ‘Long train running’ en het recentere ‘Uptown funk’ en ‘Soul Man”, één voor één nummers waar zelfs de stijfste hark op de dansvloer voor in de plooi gaat. Vijftien jaar Slippery People, het was een warm knetterend haardvuur op een kletsnatte herfstige zaterdagavond. 

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio