28-jarige mama bevalt twee keer van een tweeling in minder dan een jaar tijd

28-jarige mama bevalt twee keer van een tweeling in minder dan een jaar tijd

Stockfoto. Foto: Shutterstock

Een tweeling krijgen kan al eens een choquerend zijn voor ouders die maar één kindje verwachten. Kleding, een bedje, een kast, alles moet je plots dubbel aankopen. De Britse Jackie en Tony Kay kwamen voor een nog straffere verrassing te staan. Zij kregen niet één keer, maar wel twee keer te horen dat ze twee baby’s tegelijkertijd zouden krijgen. En dat in minder dan een jaar tijd.

Toen Jackie en Tony uit het Britse Rendlesham in het begin van 2016 te horen kregen dat ze in verwachting waren, waren ze dolgelukkig. Ze keken er naar uit om samen met hun dochter Emily hun tweede kindje te verwelkomen. Maar al snel bleek bij de gynaecologe dat er meer dan één baby aankwam. Verrast en vol spanning wachtten de twee samen af. Op 11 oktober 2016 was het zover: Jackie beviel van twee schattige meisjes, Sarah en Paige.

Nog voor het koppel het goed en wel besefte, bleek Jackie voor een tweede keer zwanger. “We hadden het niet gepland om onze familie zo snel opnieuw uit te breiden, maar we waren natuurlijk wel heel blij”, vertelt Jackie (28). Tot ze hoorden dat ze opnieuw zwanger was van een tweeling. “Toen we dat hoorde, waren we in shock. Het duurde even voor we het konden verwerken. Om nog eens twee kindjes te verwachten in zo’n korte tijd is heel opmerkelijk. Dat hadden we nooit gedacht Maar het heeft zo moeten zijn!”

Minder dan een jaar later

11 maanden en 3 dagen na haar eerste bevalling zette Jackie op 14 september twee jongens op de wereld: Wesley en Nicholas. Alles verliep heel vlot en zowel de net bevallen moeder als de pasgeboren tweeling maken het goed. “Het is wel hard werken nu, omdat ze allemaal nog zo jong zijn, maar ik vind het geweldig om hun mama te mogen zijn. Het enige wat we nodig hebben is een strikte routine. En veel structuur! Maar dat is oké voor mij. Ik hou van hen!”

Of ze nu nog denken aan een nieuwe zwangerschap? “Nee bedankt, twee sets tweelingen is meer dan genoeg voor eender wie”, besluiten ze lachend.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees