Dylan Vandersnickt werd amper 24

Ex-ondervoorzitter Jong N-VA dood aangetroffen

Ex-ondervoorzitter Jong N-VA dood aangetroffen

Dylan Vandersnickt.

Dylan Vandersnickt, de 24-jarige ex-ondervoorzitter van Jong N-VA, is zaterdagavond dood aangetroffen. Dat meldt nieuwssite Sceptr. De jongeman, die in mei nog onder vuur kwam te liggen nadat hij een cartoon online had geplaatst van een studente die verkracht werd door een migrant, beroofde zichzelf van het leven.

“We zijn een steunpilaar kwijt, maar de idealen van Dylan Vandersnickt leven voort. Wij gaan door, vastberadener dan ooit”, stond te lezen op de Twitter-pagina van de nieuwe Vlaams-nationalistische organisatie Schild & Vrienden, die volgens de Facebookpagina de belangen van de Vlaamse jeugd behartigt.

Dries Van Langenhove, oprichter van Schild & Vrienden, zegt aan Sceptr geschokt te zijn. “Dylan werd de laatste tijd door de media onterecht afgeschilderd als een slechte mens omdat hij de gevolgen van een desastreus migratiebeleid pijnlijk blootlegde. In realiteit was Dylan een prachtig persoon met het hart op de juiste plaats.”

 

 

In opspraak

Het lichaam van de 24-jarige Vandersnickt werd zaterdagavond aangetroffen. Hij liet geen reden achter voor zijn wanhoopsdaad.

Vandersnickt kwam in mei nog in opspraak nadat hij op Facebook een cartoon had gepost waarop de verkrachting van VUB-studente Naomi Stocker en de executie van een medestudent te zien zijn, met op de achtergrond foto’s van acties voor een waardige opvang van oorlogsvluchtelingen. Bij de foto stond het bijschrift “#refugees welcome. Cultural enrichment assured”.

Ex-ondervoorzitter Jong N-VA dood aangetroffen
Foto: BELGAONTHESPOT

Het ging om een reactie op een protestactie tegen het beleid van N-VA-staatssecretaris Theo Francken. “Wat een gejank”, aldus Dylan Vandersnickt toen. Hij werd op het matje geroepen door Jong N-VA en verontschuldigde zich, maar werd later alsnog uit de partij gezet. Vandersnickt was acht jaar actief bij de N-VA.

“Ik geef toe dat het gebruik van de gezichten veel te persoonlijk was, dat was een fout”, zei Vandersnickt destijds over de cartoon in “De Afspraak”. “Ik heb mijn verontschuldigingen aangeboden aan de twee personen, maar men heeft rond de hele zaak te veel spel gemaakt.”

Vandersnickt reageert op hetze in De Afspraak

“Zou nooit mogen gebeuren”

Jong N-VA tweet “geraakt” te zijn door het tragische nieuws. “Hij heeft veel betekend voor Jong N-VA. Ons medeleven gaat naar zijn nabestaanden.”

 

 

Ook van Comac, de vereniging van PVDA-studenten, kwam er intussen een reactie. “Onze deelneming aan familie en omgeving Dylan Vandersnickt”, tweette Comac-voorzitter Charlie Le Paige. “Zou nooit mogen gebeuren dat zo’n jong leven zo triest eindigt.”

 

 

Ook prominente N-VA’ers als Peter Dedecker en Theo Francken drukten hun medeleven uit.

 

 

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website http://www.zelfmoord1813.be.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees