Drie gewonden bij ongeval met helikopter in Temploux

Drie gewonden bij ongeval met helikopter in Temploux

Foto: BELGA

Bij het helikopterongeval in Temploux van zondag zijn drie van de vier inzittenden lichtgewond geraakt. Dat heeft een verantwoordelijke van het vliegveld van Temploux zondagnamiddag op een persconferentie bevestigd. Het incident deed zich voor rond 12.40 uur bij het opstijgen van het toestel van het type “Robinson R44”. Een expert van het Directoraat-generaal Luchtvaart werd ter plaatse gestuurd om de oorzaak van het ongeval te onderzoeken.

De helikopter maakte een privévlucht met aan boord een ervaren piloot van rond de veertig en drie vrouwelijke passagiers tussen de 20 en 30 jaar oud. Bij het opstijgen liep het echter fout en de helikopter belandde zo goed als onmiddellijk terug op de grond. De drie vrouwelijke inzittenden liepen daarop lichte verwondingen op. De piloot kwam er vanaf met wat schrammen. Brandweer en hulpdiensten waren snel ter plaatse en er werd een veiligheidszone afgebakend. Ook burgemeester van Namen, Maxime Prévot, kwam op de plaats van het incident poolshoogte nemen.

Er werden intussen twee onderzoeken geopend, één bij het parket en één bij het Directoraat-generaal Luchtvaart. In de loop van de komende dagen zou er meer duidelijkheid moeten ontstaan over de oorzaak van het incident. Het vliegveld van Temploux bleef zondag gesloten, maar de beheerder en de eigenaar van de site hopen op maandag weer open te zijn.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees