Stromae sukkelt nog steeds met gezondheid: “Angstaanvallen en verward zijn, echt niet fijn”

Stromae sukkelt nog steeds met gezondheid: “Angstaanvallen en verward zijn, echt niet fijn”

Foto: Photo News

Het gaat nog steeds niet goed met Paul Van Haver, de Brusselaar die als zijn alter ego Stromae de voorbije jaren wereldberoemd werd. Dat geeft hij zelf te kennen in een dubbelinterview met Karl Lagerfeld voor Libération. “Fijn is het allemaal niet, nee”, aldus Stromae.

Uitverkochte concertzalen, vlot verkopende platen, een stek als afsluiter van grote festivals als Rock Werchter en Arras en zelfs een uitverkocht concert in Madison Square Garden in New York: het ging Stromae de jongste jaren voor de wind. Tot hij na een bezoek aan zijn geboorteland Rwanda, waar hij een concert in Kigali moest afzeggen, ziek werd. De Brusselse zanger reageerde slecht op medicatie tegen malaria en werd in het ziekenhuis opgenomen.

Uiteindelijk kon hij het concert toch geven, maar twee jaar later sukkelt de Brusselaar nog steeds met zijn gezondheid. Stromae haalde het zelf aan in een interview met Karl Lagerfeld over de indeling van zijn dagen. “Ik sta niet vroeg op, nee, mijn dagen beginnen gewoonlijk rond de middag”, zegt Stromae daarin. “Ik schrijf ’s nachts.”

“Maar om eerlijk te zijn: ik ben naar het ziekenhuis gemoeten en ben eigenlijk nog steeds een beetje in behandeling. Daarom sta ik laat op. De reactie die ik had op Lariam, een pil tegen malaria, was echt héél erg. Ik heb ook psychisch afgezien, ik was heel de tijd compleet verward, had angstaanvallen en werd vaak misselijk. Fijn is dat écht niet. Niet lang geleden heb ik dan nog eens een terugval gehad. Ik hou me dus niet bezig met moeilijke uren, ik slaap genoeg.”

Liedjes niet beu

Intussen wachten de fans op nieuw werk van de zanger, maar daar lijken ze niet meteen op te moeten hopen. “Ik kom soms mensen tegen die me er naar vragen. Maar ik denk er niet aan. Ik probeer me vooral goed te verzorgen nu.”

Ook optreden zit er niet echt in. “Ik hou er niet van op dit moment, ik heb te veel opgetreden. 210 concerten in twee jaar, het was te veel. Ik hou wel nog van mijn liedjes, maar ik heb echt niet veel zin om ze te zingen.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees