"Na twee ronden kon ik mijn ritme niet meer vinden"

Alicia Franck 15de in GP Mario De Clercq in Ronse

Lochristi - Onze Lootse veldrijdster Alicia Franck draait volop mee in de overvolle crosskalender. Gisteren werd ze vijftiende in de Hotondcross in Ronse, op een schitterend maar loodzwaar parcours dat deed denken aan de topcrossen in Zwitserland. Alicia nam een fenomenale start als zevende, en bleef in de eerste ronden pieken tot op de derde plaats, maar nadien kon ze haar ritme niet echt vinden. "Jammer, want ik hou echt van die cross", vertelde ze ons zondagavond.

Alicia nam zoals gezegd een vliegende start. "Kijken of ze dat kan houden, want dit hebben we nog niet gezien van haar", aldus Michel Wuyts op Sporza. "Ik was inderdaad goed gestart, maar na twee rondes kon ik mijn ritme  niet echt vinden, en zo verloor ik plaats na plaats", vertelt ze. "Niet leuk om op die manier een wedstrijd te rijden, maar ik trek me op aan het goede begin van de wedstrijd en blijf sleutelen aan een oplossing. Het parcours in Ronse is heel zwaar, maar ik ben er nochtans graag. Het is mooi en tegelijk heel technisch. Jammer dus dat ik het niet kon omzetten in een beter resultaat dan de vijftiende plaats." De GP Mario De Clercq werd gewonnen door de outstanding Amerikaanse Katie Compton, de Nederlandse Maud Kaptheijns werd tweede. Sanne Cant werd in de nacht van zaterdag op zondag ziek en moest  na enkele ronden de wedstrijd staken. 

Volgend weekend kan u Alicia Franck twee keer bewonderen in het veld: zaterdag 14 oktober rijdt ze om 13.45 uur de Polderscross in Kruibeke, zondag 15 oktober gaat ze haar kans in de Telenet Superprestige in Zonhoven. De dames starten er om 13.40 uur.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio