Opnieuw oude en peperdure Porsche gestolen

Opnieuw oude en peperdure Porsche gestolen

De wagen van K.H. is zo’n 100.000 euro waard: “Deze turboversie is exclusiever dan de gewone uitvoering.” Foto: if

Knokke-Heist / Waregem -

Dieven hebben dit weekend voor het tweede jaar op rij toegeslagen tijdens de Zoute Grand Prix, ook dit keer is een oldtimer Porsche verdwenen. “Ik kocht de wagen als investering, maar die draait nu wel erg negatief uit”, zegt de eigenaar.

Opnieuw verdwijnt een oldtimer Porsche tijdens de Zoute Grand Prix in Knokke-Heist. Vorig jaar werd een 356B coupé spider van het bouwjaar 1963, met een waarde van om en bij de 150.000 euro, buitgemaakt. Dit keer verdween vrijdagavond een bordeaux Porsche 930 Turbo van het bouwjaar 1985.

Beide wagens deden telkens niet mee aan het evenement, maar behoorden toe aan bezoekers van de Grand Prix. “We gingen naar de veiling kijken en parkeerden de wagen rond 18 uur in de Heilig Hartlaan”, zegt eigenaar K.H. uit Waregem. “Toen we rond 20 uur terugkeerden, was mijn oldtimer nergens meer te zien. Ik dacht eerst nog dat we de verkeerde straat ingelopen waren, maar niets bleek minder waar.”

Net geparkeerd

De man trok meteen naar het politiebureau om aangifte te doen en ondertussen kon de wagen al op camera gespot worden. “Blijkbaar was hij een kwartier nadat ik hem geparkeerd had al rond aan het rijden. Ik had dus nog maar goed en wel de deur dichtgegooid of ze waren ermee weg. Je moet het maar durven om zoiets op klaarlichte dag te flikken.”

Commissaris Kurt Vermeersch van de Knokse politie bevestigt dat een onderzoek werd ingesteld en dat camerabeelden geanalyseerd worden. Ondanks de feiten worden geen extra maatregelen genomen tijdens het evenement. “Zowel wij als de organisatie roepen iedereen op om zijn voorzorgen te nemen, maar dat is niet anders dan bij andere evenementen.”

Exclusieve uitvoering

De diefstal betekent uiteraard een zware aderlating voor de eigenaar. “Ik heb de wagen al een paar jaar in mijn bezit en ik heb hem eigenlijk gekocht als investering. Die dreigt nu volledig in rook op te gaan. Ik reed er niet zoveel mee en haal hem hoogstens eens uit de garage in het weekend. De waarde bedraagt een kleine 100.000 euro en de turboversies, zoals de mijne er een is, zijn exclusiever dan de gewone uitvoering. Dat was de dieven, die vermoedelijk kennis van zaken hebben, dus hoogstwaarschijnlijk ook niet ontgaan.”

Vorig jaar werd een beloning van 5.000 euro uitgeloofd voor wie de eigenaar naar de auto kon leiden en toen werd de zaak op drie dagen tijd opgelost. “Ik hoop natuurlijk dat mijn wagen ook snel teruggevonden wordt”, zegt het slachtoffer. “Een beloning uitloven werd me afgeraden door de politie en dat ga ik bijgevolg dan ook niet doen.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees