Deze Vlaamse burgemeester geeft zich (net niet) bloot voor het goede doel

Deze Vlaamse burgemeester geeft zich (net niet) bloot voor het goede doel

De tweede kalender ten voordele van MPI Rozenweelde werd zondag voorgesteld. Foto: mvn

Torhout -

Burgemeester Kristof Audenaert is het “decembermodel” in de mannenkalender die verkocht wordt ten voordele van MPI Rozenweelde in Aartrijke.

In het kasteel Ravenhof in Torhout is zondag een sexy mannenkalender voorgesteld die verkocht wordt ten voordele van MPI Rozenweelde, de voorziening voor kinderen met een mentale of meervoudige beperking in Aartrijke. Twee jaar geleden verscheen ook al zo'n kalender en net als toen is de initiatiefnemer Lieven Savels uit Torhout. Hij en zijn vrouw Valerie Eecloo hebben een zoontje Ralph (6) dat lijdt aan een zeldzame stofwisselingsziekte en in Rozenweelde verblijft.

“Ralph wordt er met de beste zorgen omringd”, zegt Lieven. “Maar toen ik daar voor het eerst kwam, viel het mij op dat er heel wat projecten op stapel stonden en er financiële noden waren. Zo ontstond het idee voor de kalender. De eerste bracht 8.000 euro op en werd geïnvesteerd in de nieuwe kinderboerderij van Rozenweelde. De opbrengst van dit tweede exemplaar gaat naar de realisatie van een polyvalente ruimte en weerbestendig speelgoed.”

Twee shoots

Net als in 2015 werden de fraaie zwart-wit beelden geschoten door de Torhoutse fotografe Marijke Debusschere, die bevriend is met Lieven en Valerie. Naast Lieven zelf werden nog elf sportieve mannen uit Torhout en omstreken bereid gevonden om te poseren.

Ook burgemeester Kristof Audenaert (CD&V) nam plaats voor de lens. “Toen ze mij vroegen om te poseren heb ik geen moment getwijfeld”, zegt de 34-jarige politicus. “Het was een heel fijne ervaring. Ik poseerde eerst in ontbloot bovenlijf in het oude stadhuis, maar omdat de fotografe niet tevreden was met het resultaat volgde een tweede shoot in het stadskantoor. Deze keer met bedekte torso. Of mijn vakantiekilo's er voor iets tussen zaten weet ik niet (lacht). Maar het resultaat mag zeker gezien worden.”

Volgens fotografe Marijke weerspiegelt elke foto het leven of de persoonlijkheid van het model. “De fysieke conditie van onze burgemeester was zeker het probleem niet”, lacht ze. “Ik vond enkel dat de eerste foto's een burgemeester wat onwaardig waren.” Een kalender kost vijftien euro maar wie er een wil zal snel moeten zijn. Er zijn er immers maar 500 gedrukt.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio