Veertiger riskeert 10 maanden voor seksberichten met 15-jarig meisje

Veertiger riskeert 10 maanden voor seksberichten met 15-jarig meisje

Foto: Frits van der Wens

Bilzen -

De procureur eiste een celstraf van tien maanden met uitstel voor een 42-jarige man uit Bilzen na het versturen van verschillende seksueel getinte sms’en met een vijftienjarig meisje. Hij leerde haar kennen via een datingsite. “Ik dacht echt dat ze meerderjarig was”, klonk zijn uitleg.

De virtuele relatie tussen de Bilzenaar en het pubermeisje kwam aan het licht nadat de moeder van de tiener seksueel getinte berichten terugvond in de gsm van haar dochter. Toen de vrouw haar kind hiermee confronteerde liep het uit de hand. Het meisje, dat kampte met psychische moeilijkheden, sloot zich op in het toilet en verwondde zichzelf. Ze werd opgenomen in een instelling nadat ze onder druk van haar moeder klacht neerlegde tegen de man.

Eenzaam

De veertiger vertelde dat hij het tienermeisje leerde kennen via een datingsite en geloofde dat ze meerderjarig was. Wat volgde waren expliciete gesprekken waarin de twee elkaar naaktfoto’s toestuurden. Ook dan had de man naar eigen zeggen niet door dat het om een kind ging. “Toen ik het na enkele maanden toch ontdekte, wilde ik het contact verbreken”, zei de man voor de rechter. “Maar ze vertelde dat ze alleen mij nog had en dat ze eenzaam was. Ik voelde me schuldig en kreeg het niet meer over mijn hart om haar te negeren.”

Het openbaar ministerie vraagt een celstraf van tien maanden met uitstel onder voorwaarden. Op 6 november volgt het vonnis.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio